Hillary Clinton vill bredband för alla senast 2020

Hillary Clinton vill få hög hastighet bredband till varje amerikan 2020. Akamais första kvartalet 2016 State of the Internet rapporten indikerar detta kommer att vara en lång ordning för presumtiva demokratiska presidentkandidat.

Federal Communications Commission (FCC) har nyligen sett bredband från 4Mbps ner / 1Mbps upp till 25Mbps ner / 3Mbps upp. Enligt den statliga av Internet rapporten, som bygger på uppgifter som samlats in från Akamais Intelligent Platform, är vi inte ens nära att uppnå dessa hastigheter.

Medan anslutningshastigheter nu nå FCC: s nya 25Mbps bredbands tröskel, har inget tillstånd ännu uppnått detta som en genomsnittlig bredbandshastighet. Det kan snart ändras, men som District of Columbia är inom räckhåll för den 25Mbps tröskel.

Alla 50 stater och DC såg medelanslutningshastigheter över 10 Mbps tröskeln i det första kvartalet 2016. Detta är en ökning från 49 stater 2015 fjärde kvartalet. Även om de flesta platser genomsnittliga anslutningshastigheter ökade kvartal för kvartal, vinster var mer blygsam under första kvartalet 2016.

Globala genomsnittet anslutningshastighet ökade med 12 procent jämfört med fjärde kvartalet 2015 till 6.3Mbps, en 23-procentig ökning jämfört med året innan,. Globala genomsnittet toppanslutningshastigheten ökade 6,8 procent till 34.7Mbps under det första kvartalet, ökade 14 procent jämfört med året innan. , Global 10Mbps, 15Mbps och 25Mbps bredbands adoption växte också kraftigt under det första kvartalet av 2016, lägga jämfört med samma period år vinster på 10 procent, 14 procent och 19 procent vid varje tröskel, respektive.

Gjorde hon något fel? Var federal journalföring lagar bryts? Var säkerhet äventyras?

Ökningar varierade från 0,2 procent i Wisconsin (till 15.3Mbps) till 13 procent i District of Columbia. Endast Virginia hade en liten minskning med 1,8 procent, och 13 stater såg vinster på åtminstone 30 procent jämfört med föregående år. Enligt Akamai, Kentucky, Idaho och Alaska hade de långsammaste hastigheterna i nationen, med en medelhastighet på 10.9Mbps.

Tillstånden är att ta itu med bredbandsfrågorna i en mängd olika sätt. Enligt Minnesota Blandin Foundation statligt bredbandsinitiativ blogg, vissa stater har höga hastighet mål med betydande finansiella åtaganden, och andra har helt shuttered deras initiativ.

Alaska planer för varje invånare att ha 100Mbps 2020, till exempel, medan Kentucky Kentucky Wired Projice t syftar till att lägga mer än 3.000 miles av “mitt mile” fiber i hela staten, och New York har investerat $ 500.000.000 mot sina uppsatta mål för att föra 100Mbps anslutning till de flesta områden i staten liksom 25Mbps anslutning till avlägsna och områden med dålig täckning. Florida och Georgiens statliga insatser tycks vara död i vattnet, dock.

På den privata fronten, har ett stort antal gigabit Internettjänster aviserade eller lanserades i början av 2016. Google visar vägen. Förutom den tidigare kända installationer, Google köpte nyligen höghastighets ISP Webpass att påskynda sina utbyggnader.

På andra håll, har Comcast meddelat Atlanta och Nashville får gigabit internettjänster i början av 2016, följt av Chicago, Detroit, och Miami under andra halvan av året. I stället för från fiber, kommer de få gigabit hastigheter från utbyggnaden av Comcast: s genomförande av data över Cable Service Interface Specification (DOCSIS 3.1) teknologi. Comcast hävdar DOCSIS 3.1 gör det möjligt för supersnabba hastigheter över Comcast befintliga nätverk.

Antalet unika IPv4-adresser att ansluta till Akamais Intelligent Platform sjönk 0,2 procent till 808 miljoner,. Belgien förblev klart världsledande inom IPv6 antagande med 36 procent av sina anslutningar till Akamai inträffar över IPv6, ned 3,1 procent från föregående kvartal.

Genomsnittliga mobilanslutningshastigheter varierade från en hög av 27.9Mbps i Storbritannien till en bottennotering på 2.2Mbps i Algeriet.

Även om det är goda nyheter för vissa större städer, kommer de flesta platser fortfarande kämpar för att göra det till 25Mbps. Clintons mål är bra, men att få det kommer inte att bli lätt för regeringen eller privata Internetleverantörer.

De andra höga poäng från Akamais rapport innefattar följande

USA släpar efter resten av världen i både bredband och IPv6 antagande. Det behöver inte ens göra topp 10 i hastighet, som leds av Sydkorea, Norge och Sverige.

Kan Clinton – eller någon annan – få oss en genomsnittlig internethastighet på 25Mbps 2020? Jag tvivlar på det. Å andra sidan är det ett värdigt mål, och det är bättre att försöka och misslyckas hellre än att låta vår Internetinfrastruktur stagnera.

Internet blir snabbare, mycket snabbare, Internet från rymden: Hur satelliter kan snart spela en större roll i bredband, Internet hastighet test? Här är Netflix enkla nytt sätt för dig att kontrollera hur snabbt du laddar ner

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”