Acer förutspår att överträffa HP som världens bästa laptop leverantör före 2011

Acer ordförande J.T. Wang har förutspått att det kommer att bli världens största mobila datorleverantör vid slutet av 2010, efter första kvartalets resultat överträffade det av Hewlett-Packard – den nuvarande ledaren.

Enligt The Wall Street Journal, Acer levereras 9,49 miljoner bärbara datorer under Q1 2010, bara snävt slå HP: s 9,47 miljoner enheter. Som verkar ha ökat förtroende nivå Acers ordförande genom taket, som WSJ rapporterade

Vi har reagerat snabbare än våra konkurrenter till efterfrågan på marknaden “, säger Wang.” Vi är en av ett fåtal som kan svara på marknaden när efterfrågan stabiliserats under senare delen av andra kvartalet eftersom vi var beredd.

Bärbara försäljningen har mer potential att stiga senare i år, speciellt med två stora shopping säsonger för datorer fortfarande komma (back-to-school och semesterperioden). Acer vill också att fokusera starkt på datorer och smartphones. Allt detta skulle kunna maximera denna växande imperium – eller sprida företaget för tunt.

Acer chefer har gjort några starka förutsägelser sistone. Tidigare i år, Acer grundare Stan Shih gjorde djärvt uttalande att amerikanska dator varumärken kommer att vara döda inom två decennier.

Tror du denna förutsägelse har fast mark och kommer sannolikt visa sig vara sant senast den 31 december 2010? Eller är Acer chefer får framför sig och ignorerar fortfarande bräckliga ekonomiska klimatet?

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus