Att få ut det mesta av molnet

Kommentar – När det gäller IT, organisationer kan inte, som ordspråket säger, hantera vad de inte kan se och mäta. I själva verket har organisationer tillbringade omkring 30 år att bygga upp sin befintliga IT-infrastruktur: från stordatorer till interna nätverk och klient / server-applikationer och ut på webben. För det mesta, organisationer vet hur man mäter deras risk och prestanda – och de har klarhet som krävs för att kunna optimera sina system. Tyvärr är detta inte fallet för de framväxande och snabbt omfamnade tekniker som virtualisering och molntjänster.

Detta väcker frågan: Hur organisationer garantera samma mognadsgrad de har inom sina fysiska infrastruktur som det utvidgas till virtualiserade och (så småningom) sina molnmiljöer? Hur gör de se upptid? Hur de mäter riskerna med deras arbetsbelastning? Kort sagt: hur de lyfter teknisk dimma i samband med portionsvis tillsats av virtualisering och molntjänster?

Ordet förlänga är ingen tillfällighet här. Företag (med undantag för kanske den sällsynta start) inte flytta till virtualisering eller cloud computing: de sträcker sig vissa delar av sin infrastruktur i dessa riktningar. Distinktionen är mindre – men viktigt – som vi kommer att fortsätta att hantera en hybrid av fysisk, virtualiserade, och alltmer moln IT konsumtionsmodeller för många år framöver.

Och detta kommer att kräva att IT-avdelningar behåller sin identitet, tillgång, säkerhet och regelefterlevnad policyefterlevnad konsekvent bland alla tre IT modeller. Det finns många förvaltnings likheter mellan fysiska, virtuella och moln men kanske identitet är den mest integrerade. Eftersom identiteten är så avgörande för en framgångsrik IT-hantering, säkerhet och regelefterlevnad, kommer vi att använda identitet i förhållande till sin affärsnytta och affärsmässiga mål som ett centralt tema som vi diskuterar vad som är nödvändigt för att hantera arbetsbelastningar framgångsrikt i alla miljöer.

Vet dina arbetsbelastningar, att lyckas i våra allt mer komplexa IT-miljöer, måste den förstå och hantera sina arbetsbelastningar i samband med sin omgivning.

Detsamma gäller för idrottare. Tänk dig en löpare som är van att tävla enbart på spår i Mellanvästern i USA. Denna person kommer inte att kunna fungera som ett effektivt sätt på sand som någon som har tränat regelbundet på stranden. Dessutom kommer samma två löpare inte fungera så bra om de båda springa ett maratonlopp en mil över havet i Denver, Colorado. I varje exempel, det är inte löpare som har förändrats, men löparens omgivning. Nu, om du var en låt tränare, du skulle verkligen överväga upplevelsen av varje löpare för spåret (eller miljö) där de ska bli ombedd att utföra.

Varför vi inte närma våra IT arbetsbelastning på samma sätt? Innan vi ber arbetsbelastning att utföra i vissa miljöer, behöver vi veta ett antal saker om dem. Först: är arbetsbelastningen kritiska? Har arbetsbelastningen måste utföra fem nior, eller skulle tre nior tillgänglighet räcka? Det finns en stor skillnad i kostnader i samband med att driva de två. Det är därför mission kritisk är en av de första kriterier som måste bestämmas var en arbetsbelastning kan eller bör köras.

En annan viktig kriterium skulle vara sekretessen av arbetsbördan. Är arbetsbördan mycket konfidentiell? Innehåller konfidentiell information som inte kan tillåtas att läcka till allmänheten eller i händerna på konkurrenter? Kanske är det starkt reglerad kundinformation, såsom hälsa eller bankkontoinformation. I detta fall måste organisationen vara försiktig med säkerheten i infrastruktur arbetsbelastning körs – såväl som av arbetsbördan i sig.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Ett annat kriterium: hur mycket skulle det kosta organisationen bör arbetsbelastningen blir tillgänglig? Till exempel kostar ett företag inom mjukvaruutveckling kan titta på arbetsbelastning annorlunda än en återförsäljare. Hur mycket intäkter förlorade med en nationell återförsäljare när dess e-handelsplattform går offline för en timme? Det kan vara en mycket annorlunda kostnad än om ett internationellt team av utvecklare inte kan få tillgång till sin arbetsbörda för en timme eller två. Fastställandet av denna kostnad kommer att hjälpa företag att veta hur mycket det skulle spendera för att säkerställa optimal tillgänglighet och vilken servicenivåer skulle vara nödvändigt.

Intelligent hantering av arbetsbelastningen, Allt detta kan låta enkelt. Ändå är verkligheten den att många organisationer inte visa sina arbetsbelastningar på detta sätt – trots hur viktigt det är att de gör. Varför? Eftersom användarna är ofta illa det bussar, och de är mycket sannolikt att försöka förlänga arbetsbelastningar i miljöer där de inte är väl lämpade att utföra.

Användare kan till exempel försöka sätta en arbetsbelastning som innehåller konfidentiell information på en offentlig moln miljö – men det kommer sannolikt att bryta säkerhetspolitiken. Genom att ha samband med arbetsbördan identitet inbäddad och rätt verktyg på plats, kommer arbetsbelastningen inte tillåta sig att köra i en offentlig moln, och kommer att återgå till ett internt moln, eller annan plats där det är tillåtet att köra på grund av nödvändiga säkerhetsåtgärder förtroendet att vara på plats.

Tror att denna typ av identitetsbaserad dynamisk orkestreringen är långsökt? Det är inte. En ny marknad växer fram kallas intelligent hantering av arbetsbelastningen. En där arbetsbelastningen är policybaserad, säker och kompatibel. Vi kommer att börja se mer konfidentiella arbetsbelastning sträcker sig från fysiska och virtualiserade datacenter till molnet. Och vi kommer att börja se fler regler som hänför sig till cloud computing. Dessa föreskrifter kommer att avgöra var och när vissa typer av arbetsbelastningar kan fungera. Föreställ dig en vårdgivare, till exempel, vill att skörda fördelarna med cloud computing för vissa uppgifter, men vill försäkra sig om att HIPAA-relaterade arbetsbelastning kvar på plats. Genom att kapsla in identitets attribut arbetsbelastning med regel täckt information inom dem, kan leverantören försäkra sig om att sådana reglerade arbetsbelastning inte lämnar sin interna datacenter.

Samma discipliner kan användas för att hjälpa till att rädda IT-budget, också. Arbetsbelastning som inte behöver överlägsna SLA kommer inte köras i hög grad tillgängliga miljöer. Dessutom kommer klassificering arbetsbelastning baserat på identitet bidra till att säkerställa att de är hanteras på rätt sätt genom hela deras livscykel, som organisationer vet värdet av arbetsbördan, den kritiska data, och när arbetsbelastningen kan pension. Vi har redan sett misstag inte hantera virtualiserade maskiner arbetsbelastning. Vi har sett kunder med tusentals virtuella maskiner och IT-chefer som inte vet vem som skapade dem, eller vad deras ursprungliga syfte var. Dessa företag bokstavligen tar bort alla sina virtuella maskiner och börjar över.

Sådana utmaningar kommer endast att förstoras när IT-infrastrukturer i allt högre grad sträcker sig till moln. Det är därför det är viktigt att ta itu med dessa utmaningar nu. Eftersom när en organisation omfattar virtualisering och cloud computing, är expansionen snabbt och om de rätta processerna inte är på plats, kan kontroll förloras snabbt. Men genom att helt enkelt klassificera arbetsbelastning och kapsla in lite grundläggande information om sin identitet, värde, affärs kritiska, och sekretess, det finns ingen anledning till varför det fulla värdet av virtualisering och cloud computing inte kan uppnås.

biografi, Richard Whitehead är chef för nya marknadsstrategier på Novell. Richard har även haft ledande positioner inom produktledning och marknadsföring för Citrix, Franklin Covey och Wordperfect.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus