Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare

I en intervju har Canonical strategisk ledare Dustin Kirkland visade att Canonical, Ubuntu Linux moderbolag, och Microsoft arbetar tillsammans på LXD behållaren hypervisor.

Ubuntu LXD: Inte Docker ersättare, en Docker förbättring, Canonical hävdar LXD krossar KVM Ubuntu arbetar på en ny säker behållare hypervisor: LXD; Ubuntu arbetar på en ny säker behållare hypervisor: LXD

LXD är ett open-source hypervisor som utformats speciellt för användning med behållare i stället för virtuella maskiner (VMS). Kirkland sa, “På Canonical, vi har arbetat med behållare i Ubuntu för mer än ett halvt decennium, vilket ger en hem och resurser för förvaltning och underhåll av uppströms Linux Containers (LXC) projekt sedan 2010.”

Där Microsoft kommer in är som ett LXD partner.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Ben Armstrong, en rektor Program Manager Lead på Microsoft på kärn virtualisering och containerteknik, sade i en Canonical blogg

Microsoft har redan anammat Linux behållare. Microsoft arbetar på att stödja Docker behållare och Kubernites container hantering i Windows och Azure. Sam Ramji, VD på Cloud Foundry, ett open-source, plattforms-as-a-service (PaaS) moln grund och tidigare Microsofts ledare för öppen källkod och Linux ansträngningar, tänker öppen källkod – och containrar i synnerhet – är att fånga på och “är på väg att bli integreras i Microsoft.”

Microsoft är att använda LXC med Windows API-anrop i stället för Linux API-anrop till sina Docker behållare. LXC är en av de grundläggande Linux teknik container, underliggande Docker och andra viktiga containerspecifikationer. LXD körs ovanpå LXC och, Kirkland nämnda “förser fördelarna med en traditionell hypervisor in i snabbare, effektivare värld av containrar.”

Infrastruktur som en tjänst leverantörer gör en mycket övertygande argument för företag att sluta köra sina egna datacenter och helt enkelt köpa serverkapacitet on-demand och skala upp och ner efter behov. Detta är vår djupdykning på IaaS strategi och bästa praxis

Specifikt, fortsatte Kirkland, “LXD är en ihållande demon som ger en ren REST-gränssnitt för att hantera (start, stopp, klon, flytta, etc.) någon av behållarna på en viss värd. Värdar kör LXD är behändigt federerade i kluster av behållare hypervisorer. De kan sedan kan fungera som Nova datornoder i Openstack, till exempel leverera infrastruktur-as-a-service (IaaS) moln på lägre kostnader och högre hastigheter. ”

Med Microsoft, sade Kirkland, de två företagen arbete kommer att vara “runt LXD RESTful API, som ett plattformsoberoende container hanteringsskikt.”

Kirkland påpekade också flera gånger att “Canonical inte tar Docker på. Docker är för att köra program, LXD körs behållare och servrar.”

Han fortsatte

Till exempel, kan servrar som kör LXD vara förenade i kluster av container hypervisorer, och kan arbeta på Openstack IaaS moln som Nova datornoder.

Förutom sina planer med Microsoft, sade Kirkland att det Canonical arbetar med att genomföra LXD direkt i den kommande Ubuntu 15.10 release. Detta innebär att varje Ubuntu server snart kommer att LXD klar. Och, tycks det, redo att arbeta med Windows och Azure LXD-baserade container tjänster.

 Berättelser

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar