CES: Iomega TV med Boxee infördes, 1080p HD-uppspelning, upp till 2 TB lagringsutrymme

Iomega har slagit sig ihop med Boxee för en ny digital hemunderhållning alternativ som kommer debut på CES 2011 i Las Vegas denna vecka.

Drivs av en Intel CE4100 processor för full HD-uppspelning 1080p, Iomega TV med Boxee inställnings sport det uppenbara (en Boxee mediaspelare för att komma åt Internet-baserat innehåll), men också som tillval hårddiskutrymme för ägarens personliga samling multimedia. Med en potentiell 2 TB hårddiskutrymme till sitt förfogande, som skulle kunna hålla upp till 500.000 låtar, 800.000 bilder, eller 770 timmar video.

Använda den inbyggda 802.11n Wi-Fi, Iomega TV-konsolen fungerar också som en DLNA-server som kommer att strömma till alla rum i huset och även att hålla en personlig moln för att dela filer mellan Internet-anslutna enheter med godkända tillgång till molnet .

Ingenting är komplett utan någon form av sociala nätverk anslutning dessa dagar. Så Iomega TV kan också anslutas till Facebook, Twitter och Google Buzz för TV-rekommendationer från vänner.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Allt detta drivs av en fjärrkontroll som sport en komplett QWERTY-tangentbord på ena sidan och en touch mus med spel, pausa, spola framåt och bakåt knappar kontrollerna på baksidan.

Redo att börja sjöfarten i februari börjar prissättning på $ 229,99 för grundläggande Iomega TV med Boxee-system. För 1TB eller 2TB lagringsutrymme, är det pris stötte upp till $ 299,99 och $ respektive 349,99. Varje option innehåller QWERTY fjärrkontroll, en HDMI-kabel, en strömkabel, sidostödet och snabbstartsguiden tillsammans med Iomega TV rutan.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)