Chip branschen vändning följer boom i minnesförsäljning

Den globala halvledarindustrin sjönk med 2,5 procent förra året, men IHS projicerar 4,9 procents tillväxt till $ 317.900.000.000 år, tack vare blomstrande försäljningen av minneskretsar. Framför allt räknar IHS halvledare Value Chain tjänst dynamic random access memory (DRAM) och NAND-flashminne marknader växa med 35,0 procent och 27,7 procent respektive 2013.

Bommen är en följd av blomstrande försäljningen av smartphones och surfplattor som använder chip-baserad lagring. Förmodligen, den ökande användningen av SSD (Solid State Drives) i bärbara datorer har också bidragit.

USA-baserade Micron Technology är en mottagare. IHS räknar försäljningen kommer att växa med 109,2 procent till $ 14,2 miljarder lyfta den från 10: e till 4: e plats i halvledarmarknaden ranking. Detta kommer att fördubbla sin chip marknadsandel till 4,5 procent. Microns huvud konkurrens kommer från två sydkoreanska företag, Samsung och Hynix. Den senare växte intäkterna med 48,7 procent, men produktionen drabbades av en brand vid sin fabrik i Wuxi i Kina.

IHS: s Dale Ford sade i ett uttalande: “minneskretsar kommer till undsättning av halvledar verksamheten 2013. Fast prissättning och växande efterfrågan på DRAM och NAND i smartphones och surfplattor har orsakat intäkter för dessa minnesenheter att svalla Utan dessa två höga. -performing produktsegment skulle halvledarindustrin uppnå nolltillväxt i år. ”

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Intel kommer att hålla sin vanliga position som den översta chip leverantören, före Samsung – se tabell nedan. Dock är IHS utskjutande att Intels halvledarintäkter kommer att falla “från sin historiskt höga 15,7 procent andel av marknaden för 2012 till 14,8 procent år 2013”.

Tack vare sin framgång i smartphones, trean Qualcomm har minskat gapet något. Med chipförsäljningen ökar med 31,6 procent i år, räknar IHS det kommer att ta en 5,5-procentig andel av halvledarmarknaden intäkter.

Sony (ned 28,1 procent) och AMD (ned 4,2 procent) var bland de företag som förlorade mark. AMD höll på till 12: e plats, men ser ut att bli omkörd av den snabbväxande MediaTek (upp 32,1 procent).

Försäljningen av vissa typer av chip växer medan andra typer faller. IHS ser tillväxten på marknaderna för LED (upp 9,5 procent), CMOS bildsensorer (upp 5,7 procent), och sensorer och ställdon (upp 3,6 procent). Vikande marknader inkluderar CCD-bildsensorer (ner 40,6 procent), special minne (down19.6 procent), digitala signalprocessorer (ner 16,5 procent), SRAM (ned 15,9 procent) och NOR flash-minne (ned 14,8 procent).

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus