Dell XPS eller MacBook Air: chocken av ditt liv

Tidigare idag såg jag Russell Shaw kritik av MacBook Air där han säger att han föredrar Dell XPS på en kostnads-nytto basis. Jag tänker inte på att investera i en luft eftersom det ser alldeles för tunn för ett tangentbord pounder som mig. Men jag trodde att prispåslaget som Russell fruset kan motiveras av “cool” faktor som gör arbetet med Mac kit så angenämt. Ja, jag faktiskt använder Mac utrustning, en relation jag hade aldrig med många Toshiba, Dell och IBM bärbara datorer jag använde.

Men då jag såg denna shocker (pun intended) från

Vi har upptäckt en oroande ny funktion i vissa Dells bärbara datorer: Om du rör dem, kan du få en elektrisk stöt. Denna urladdning kan variera i styrka från en mild pirra till en plötslig ryck. Oroväckande, kan du också vara chockad när du ansluter skrivare, handdatorer och annan kringutrustning till den felande bärbara datorer.

Jag är lika medveten om att Mac är inte immuna mot brand händelser. Detta från MacTalk förra året

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

03:00 i går kväll. Jag vaknade till min housemate skrikande (skriker “Matty”) och hunden skälla. Hon somnade på soffan i ryggen loungen i vårt hus. Jag hoppade ur sängen och sprang ut tänker att kanske någon hade kommit bakvägen eller något.

Som jag sprang jag såg en brand. Först trodde jag att lampan hade fallit och satte eld på gardinen. Som jag fick närmare insåg jag att det var min mac bok …. bränna! Jag plockade upp och blåste på den och svängde runt att sätta lågorna ut. Bokhyllan det satt på var brända och det fanns ett par tidningar som fanns på brand också. Jag satte snabbt de ut och lugnade ner.

1798 Diggs senare och Steve Jobs är fortfarande mynta den med skyhöga bärbara försäljning. Jag undrar om någon har gjort en fördelningskurva och standardavvikelse beräkning för dessa typer av incidenter. Jag skulle inte ha något emot att satsa det ingår inte i många risk upphandlings bedömning analyser. Jag ska vidarebefordra denna stafettpinnen till Mike Krigsman för sin eagle öga på sådana frågor.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig