En Nokia hybrid dator? Kom ihåg häfte

Vi har nyligen, daydreamed om en BlackBerry hybrid PC, Windows 8. Detta var visserligen långsökt, men det finns en annan telefon maker som lätt skulle kunna bygga en Windows hybrid dator.

Nokia har ridit sitt samarbete med Microsoft för att ta lejonparten av Windows Phone marknaden. Tyvärr är en stor andel av en liten marknad inte tillräckligt för att hålla ett stort företag som Nokia gör en stor vinst.

Vad företaget kan göra är att dra nytta av sin allians med Microsoft och bygga en Windows 8 hybrid dator. Det är en bärbar dator med en löstagbar skärm som fungerar som en tablett.

se relaterad

Nokia gör bra telefon hårdvara så det är inte så stor en sträcka för att bygga en hybrid som vi vill. Det har även erfarenhet att göra en Windows-dator. Ni kanske minns Nokia Booklet, en hög kvalitet netbook från ett par år sedan. Nokia var sen till netbook spelet och häfte kostar dubbla priset på konkurrenternas netbooks. Det var dömd att misslyckas som ett resultat.

Den erfarenheten gör häfte, en trevlig aluminium bärbar dator med högsta kvalitet komponenter, kan utnyttjas för att bygga en bra hybrid dator. Nokia skulle behöva justera häfte design att vara state-of-the-art, särskilt mycket tunn och lätt.

Den löstagbara skärm skulle behöva vara en lätt tablett som kan dra full nytta av Windows 8. Det skulle behöva vara så tunn som iPad och har en hög upplösning.

Om Nokia har byggt en kvalitet hybrid som följde, våra riktlinjer, för en sådan anordning, kan det ta marknaden med storm. Detta skulle diversifiera bolagets erbjudande och ge dem en bra chans att komma in i Windows 8 marknaden. Kanske det skulle kunna göra en tie-in till sin Lumia telefonlinje. Det kan anpassa sina Windows Phone-appar till Windows 8 och har en omedelbar fördel gentemot konkurrenterna i hybrider. Om det byggt en hybrid tillräckligt bra och höll priset konkurrenskraftig, skulle Nokia-produkt vara en bra säljare.

Windows 8 hybrider: Hur man bygger den perfekta tabletten och bärbara combo, Vad är nästa för den bärbara datorn, New MacBook Air: Haswell ups spelet (recension), HP Envy x2 reviderade 45 dagar, Windows 8 utan beröring är som en dag utan solsken, Windows 8.1 avtäcktes: Kommer det att ändra dig om Windows 8, En närmare titt på vad som är nytt i Windows 8

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet