Etiska investeringar Revolt – HP & Microsoft bort från Dow Jones Sustainability Index

En dramatisk förändring i den etiska investeringsprofil av den tekniska sektorn kommer igång idag med Dow Jones Sustainability Index (DJSI) dumpning HP och Microsoft från noteringen. DJSI är förmodligen den viktigaste investering betyg för hållbarhetsprestanda på marknaden på grund av dess omfattande metodik och bred ta upp av institutionella investerare som söker att hålla riskerna med mindre hållbara affärsmodeller och metoder ur sin investeringsportfölj.

Detta kommer som ett annat slag för HP ledningen om det inte kan vara helt oväntat. Tidigare i år HP: s hållbarhetsrapport redovisade en spärr ned av sociala investeringar och supply chain due diligence och en mindre än muskel inställning till konfliktmineraler.

HP 2010 Hållbarhetsresultatrapporten – en mixed bag

Kan Leo Apotheker återställa HP: s rykte om hållbarhet?

Microsoft har hamnat i en något annorlunda läge av nedgång under de senaste åren. Först har det utvecklats en inkonsekvent rekord på hållbarhetsredovisning – det hade övergett årlig rapportering mot allmänt accepterade standarder innan tillkännage en avsikt att återuppta. Därefter har strategin blivit förvirrad med olika centra omväxlande språkar corporate citizenship, företagsmiljö prestanda samt gröna lösningar. Och ändå den övergripande strategin fortfarande instabil. Dessutom har Microsoft kommit under eld för att anta miljömål är kopplade till enhet av intäkterna snarare än absoluta minskningar.

Dess en stor sväng runt på bara några korta år från det att dessa två jättar sätter standarden på hållbarhet för den tekniska sektorn. Marknaden effekten av denna åtgärd inte är obetydlig. På sina företags medborgarskap webbsidor HP sammanfattar betydelsen av etiska placerare

HP är bland de 15 företagen mest innehas av socialt ansvarstagande investerare (SRI) medel, och det finns mer än 100 SRI-fonder som håller HP aktier ……. Vi räknar med att tillhandahålla information om HP: s globalt medborgarskap prestanda visar att HP är en attraktiv långsiktig investering, som uppmuntrar investeringar i HP och underlättar tillgången till kapital.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

På en ljusare anteckning – Alcatel Lucent, NTT DoCoMo, EMC, Sprint Nextel och Xerox läggs till index medan Samsung tar tech sektorns ledarskap totalt.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?