Expedia fortfarande samlar pengar från flygbolaget

Nordväst och Alliance Partner-KLM Royal Dutch Airlines fortsätter att betala Expedia medan de är i samtal över förslaget att sänka de fem procent, provisioner, källorna sade måndag.

Travelocity chefer bekräftade att de slutat att få provision omedelbart efter nordvästra, tillkännagivande i slutet av förra månaden,. Travelocity, den mest populära online resesajt, har infört en $ 10 avgift för Northwest och KLM flyg.

Vi arbetar inte gratis “, sade Expedia taleskvinna Suzi LeVine när du ombeds,. Bekräfta om Northwest fortfarande betalade provision till nätet reseföretag Northwest chefer avböjt att kommentera.

PhoCusWright analytiker Kate Rice sade att om Northwest inte slut uppdrag, för att Expedia kan det betyda flygbolaget ompröva sin position och kan vara, är villiga att förhandla med några av de tunga hitters av resor på nätet.

Vad Northwest verkar göra är vad resten av flygindustrin, gör i den verkliga världen, som betalar endast de organ som, ger värde och genererar betydande verksamhet “, säger Rice,. Över hela linjen provisioner betalas till någon som säljer flygbiljetter är, uppenbarligen på väg ut “, tillade hon.

Vissa analytiker har förutspått att alla flygbolag så småningom kommer att förfoga över nätet uppdrag.

Rice sade att hon hade förväntat Northwest att skära en affär med Expedia sedan lära de var i förhandlingar om provisioner. Hon spekulerade, att Northwest förhandlade med Expedia eftersom det har visat flexibilitet i att sätta ihop paketavtal som gynnar flygbolagen. Expedia har, börjat köpa stora block av biljetter från ett flygbolag på specifik resa, vägar, vanligen en som flygbolaget behöver hjälp att flytta.

Detta är bara ett av de sätt som webb resebyråer och flygbolag kan, fortsätter att göra affärer, sade Rice. Hon räknar med att i framtiden, förhållandet mellan flygbolag och resebyråer omfattar organ som har att garantera biljettförsäljning.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Det kan vara mer av en rörlig mot modell där organen berätta, flygbolaget: Jag ska garantera en viss verksamhet “, säger Rice.” An; flygbolag kan då säga: “Vi kommer att avstå från en del av restriktionerna. ‘ Byrån nu, har något att erbjuda sina kunder.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation