Facebook avslöjar patch som svar på Yahoos konto återvinningsprogram

Kommer du ihåg när Yahoo, meddelade att det skulle återvinning, vilande konton och frigöra dessa användarnamn möjligheter att generera aktivitet och uppmärksamhet?

Mer om Facebook infrastruktur

Tja, enligt Facebooks säkerhetsgrupp upptäckte det sociala nätverket om en persons konto anslöts till en återvunnen Yahoo e-postadress, som skulle kunna beaktas över (och eventuellt äventyras) av den nya Yahoo-konto ägare – allt genom en enkel lösenordsändring begäran. Hoppsan!

Trots den uppenbara kommunikationsgapet, saker verkar vara tillbaka på rätt spår mellan dessa två.

Facebook och Yahoo samarbetat och utvecklade vad de försöker pracka som en ny “branschstandard” säkerhetsåtgärd lovar att hålla båda dessa återvunna e-postadresser på Yahoo samt Facebook lösenord säkra.

Facebook ingenjörer förklarade i ett blogginlägg på torsdag hur de har arbetat med Yahoo Messenger laget att lappa ihop problemet.

Dubbat Kräv-Mottagare-Giltigt-Since (eller RRVS, för kort), varefter protokollet inrättats för att precisera äganderätten till en viss brevlåda baserad på tidsstämplar. Här är hur

Förstärkningen infogar en tidsstämpel i ett e-postmeddelande för att indikera när vi senast bekräftade ägandet av en Yahoo-konto. Om kontot ändrats händer sedan vår sista bekräftelsen, kan Yahoo bara släppa meddelandet förhindra leverans av känsliga meddelanden till fel händer.

Facebook verkar övertygad om att detta skulle lindra några bekymmer, så mycket så att det har lämnat utvecklingen till Internet Engineering Task Force och har sedan dess märkt som en föreslagen standard.

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund