Google blockerar tillgång till anti-Islam film i Singapore

SINGAPORE – Google har blockerat YouTube-användare i Singapore från att visa trailers av anti-islamiska film “Muslimernas oskuld” på sin webbplats på begäran från lokala myndigheter.

Ministeriet för inrikes frågor (MHA) avslöjas i ett uttalande onsdag den hade bett Media Development Authority (MDA) att begära att Google för att stoppa online-tillgång till släpvagnar. Google på torsdag följs och tog videoklipp ner.

När hemsidan Asien försökte komma åt trailers på YouTube, läser ett meddelande “Detta innehåll är inte tillgängligt i ditt land på grund av att en begäran om statlig borttagning”.

Förklarar dess beslut, konstaterade MHA. “Filmen har utlöst våldsamma protester och upplopp som resulterade i dödsfall och skador i många delar av världen, däribland flera länder i vår region är sannolikt att orsaka disharmoni Den fortsatta spridningen av denna film eller känslor av illvilja mellan olika grupper i Singapore. ”

Sökmotorföretaget har också blockerat åtkomsten till videon i grannländerna Malaysia och Indonesien, enligt separat nyhetsinslag.

När kontaktats av webbplatsen Asien, sade en Google talesman: “Vi har tydliga riktlinjer gemenskap och när videor bryter dessa regler, tar vi bort dem Dessutom där vi har lanserat YouTube lokalt och vi meddelas att en video är olagligt i landet. vi kommer att begränsa tillgången till det efter en grundlig granskning. ”

USA-producerade “Muslimernas oskuld” har, retade muslimer och utlöste upplopp i städer över hela världen, som det felaktigt och negativt beskrev profeten Muhammed.

Begränsad påverkan, muslimer i Singapore uttryckte lättnad på blockering av anti-Islam videoklipp men erkände detta kommer inte bromsa spridningen av filmen genom alternativa plattformar.

Fazli Zainudin, en videographer, sade vad Google gjorde är en “bra” som det hindrade fler människor från att titta på trailers. Däremot censur inte sluta word-of-mouth representation av filmen, även om detta minskar brott kändes som “höra om det är inte så illa som att titta på det”, förklarade han.

Rafiq Jalil också överens negativa konsekvenser såsom protester kan förebyggas genom censuren. Men det är “meningslöst” eftersom det finns andra sätt att titta på filmen. “Folk kommer alltid att hitta en väg runt det,” frilansande skribent sade.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund