Gratis wi-fi delningstjänst träffar 120.000 holländska hotspots

Mer än 120.000 av holländska telco UPC: s kunder har anmält sig för att dela deras wi-fi med andra användare.

En inloggnings tillgång överallt

UPC Wi-Fi-delningstjänst har rullats ut i två av de största provinserna i Nederländerna, Friesland och Flevoland, och kommer att utvidgas till resten av landet under loppet av detta år, UPC sade denna vecka.

En annan betydande förvärv pågår i Europa, med Liberty Global väg mot 90 procent marknadsandel i Nederländerna.

Systemet, likt Internet-delningstjänsten FON (som har ett exklusivt avtal med KPN i Nederländerna) arbetar genom att omvandla UPC kundernas privata wi-fi modem till offentliga hotspots.

Förutom sina egna privata nätverk, användare sänder en Wi-Fi-nätverk som kan användas av någon annan UPC kund anslutit sig till programmet.

Tanken bakom tjänsten är att användarna på ett effektivt sätt kan låna andra kunders wi-fi när du är ute och om, spara sig mobilavgifter uppgifter, i utbyte mot att återbetala favör hemma.

Enligt företaget, bara UPC kunder måste logga in på tjänsten en gång med sin mobila enhet och de är sedan automatiskt till alla UPC wi-fi hotspots i framtiden.

De offentliga och privata trådlösa nätverk hålls åtskilda från varandra, och användarna behöver inte dela sina wi-fi lösenord med andra.

Hur man gör gratis wi-fi höger, Supersnabb wi-fi kommer, Skydog händer på: Wi-Fi-routing gjort rätt, Air India strävar efter att vara första lokala flygbolag som erbjuder wi-fi

Tjänsten har en begränsning, men: en modem kan bara stödja fem samtidiga inloggningar.

Men enligt UPC, som inte utgör mycket av ett problem eftersom det i verkligheten kommer flera hus i vilken plats som helst har en UPC modem sänder en allmän signal.

UPC införde gratis wi-fi delningsfunktionen för sina bredbandskunder i slutet av 2013.

Från och med april i år, planerar UPC att förlänga till 500.000 platser, ett antal som i hög grad kommer att öka när UPC och Ziggo ansluta sina nät senare i år (ett drag som hade planerats redan innan UPC moderbolag, planer på att förvärva Ziggo enligt Hans Blom, chef för försäljning och marknadsföring på UPC).

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

UPC möjliggör fjärr wi-fi-funktionen på de trådlösa modem. Däremot kan kunderna välja ur systemet genom att välja att inte sända ett allmänt trådlöst nätverk, men kommer inte att kunna använda andra UPC kundernas hotspots i gengäld.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

distans aktiverad

Mer om wi-fi