Hands-On: Uppdatera Fedora 23-24 via Gnome Software

Det känns som om det har varit ännu mer än en månad sedan lanseringen av Fedora 24 tillkännagavs. Jag har redan installerat den nya versionen från scratch på de flesta av mina bärbara datorer, men jag specifikt hålls tillbaka min Acer Aspire Z3 allt-i-ett stationärt system, så att jag kunde prova den utlovade uppgraderingen med hjälp av Gnome Software verktyget.

Jag har kollat ​​programvaran verktyget med jämna mellanrum, och jag såg slutligen meddelandet idag att en uppdatering för Gnome 3.20 fanns tillgänglig som skulle göra det möjligt att uppgradera till Fedora 24.

När jag klickade på Starta och installera det omedelbart startas till installationsuppdateringsprocessen (detta är normalt), vilket tog ca 5 minuter att ladda ner och installera de senaste uppdateringarna för Fedora 23 och sedan starta igen.

När det kom tillbaka upp programmet omedelbart velat berätta om de uppdateringar som hade installerats (detta är också normalt).

Detta är en milt intressant lista, så kanske du vill granska den. Det viktiga här är Gnome Software 3.20.4, eftersom det är den version som stöder uppdatering via GUI.

När jag stängde fönstret, jag omedelbart informeras av programvara som Fedora 24 uppgraderingen var tillgängliga för installation.

Tillgången meddelandefönster har två knappar längst ner. Klicka Läs mer kommer du till Fedora Magazine artikeln Vad är nytt i Fedora 24 Workstation. Det ger en översikt över fem eller sex av de viktigaste förändringarna i Fedora 24.

Genom att klicka på andra knappen, ner, faktiskt börjar hämta paketen som behövs för uppgraderingen, och visar en statusfältet i hämtningsförloppet.

Hämtningen kan ta lite tid, men det är långt ifrån så länge att hämta en helt ny ISO-installationsavbildning – detta är en av de stora fördelarna med att uppgradera vs. installera om från början.

När nedladdningen är klar här fönstret visas, uppmuntra dig att göra en säkerhetskopia innan uppgraderingen (mycket goda råd).

Klicka på knappen Installera tar upp denna sista fönstret bekräftelse.

Detta är sista chansen att vända tillbaka – klicka på Starta om och installera orsakar en omedelbar omstart, och uppdateringsprocessen installationen faktiskt börjar.

Eftersom nedladdningen har redan genomförts, inte uppdateringsprocessen inte ta mycket lång tid – det skulle ta 10 minuter eller mindre på de flesta system.

När uppdateringen är klar, startas systemet en gång och kom tillbaka till Fedora 24 inloggningsskärmen. Efter att jag loggat in, jag återigen presenteras med en lista över uppdateringar som hade installerats. Denna gång listan är mycket längre, naturligtvis, eftersom operativsystemet, verktyg och program har alla uppdaterats.

Det avslutar GUI uppgraderingsprocessen. Det råder ingen tvekan om att en del användare kommer att finna det är lättare än den traditionella Fedora CLI uppgraderingsprocessen, som sker via CLI använda DNF verktyget. Denna process beskrivs i detalj i Fedora Magazone artikeln Uppgradering Fedora 23 Workstation till Fedora 24. Men om du är en erfaren Linux-användare, och du är inte ovilliga att använda CLI verktyg, är inte svårt uppgraderingen med hjälp av DNF, det är väl dokumenteras i Fedora Magazine artikeln, och det var tillgänglig vid tidpunkten för Fedora 24 release, ungefär en månad tidigare än denna GUI uppgraderingsprocessen.

Linux

Hands-On: Hallon Pi Zero v1.3, vill ta den gamla netbook tillbaka till livet? Hands-on med Manjaro LXQt och LXLE, Hands on med KAOS Linux: Inte bara ett annat derivat distro, hur till: diskpartitionering för Linux och Windows dubbla uppstart

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Den andra sak att tänka på, naturligtvis, är om du vill / behöver för att göra denna uppgradering alls. Om du redan har Fedora 23 installerat och det fungerar normalt, med stöd för alla av hårdvaran i datorn, kan du välja att stanna med det, snarare än att ta tid och medföra risk för uppgradering.

Fedora Release Life Cycle policy anger att varje utgåva kommer att stödjas förrän en månad efter den andra versionen efter det (Fedora 22 End of Life offentliggjordes den 19 juli 2016 en månad efter offentliggörandet av Fedora 23). Detta innebär att Fedora 23 fortfarande kommer att stödjas förrän efter utgivningen av Fedora 25, som för närvarande är planerad till 8 November 2016. Med tanke på Fedoras historia av halka release datum, som mycket sannolikt innebär att ett system som kör Fedora 23 kommer att stödjas fram till början av nästa år.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows