Hey Dell … önskar sälja några klasskamrater?

Nu när OLPC planer på att distribuera OLPC XOS i USA genom OLPC America, skickade jag Agnes Kwan, Intel talesman, ett e-postmeddelande som frågar om Intel planerar att konkurrera på denna marknad med sin Classmate PC. Vi hade en chans att komma ikapp i dag eftersom jag begravd under 14 inches av snö och kan inte förmå mig att ta itu med skotta min uppfart ännu.

Först ut, som Intel fortsätter att betona (och jag tror att de flesta av oss att tro), finns det utrymme för en mängd olika lösningar till 1: 1 computing, även i utvecklade marknader som USA. Medan Intel inte har omedelbara planer på att konkurrera med OLPC America (och, på många sätt, på grund av deras skillnader i synsätt, anser inte att Classmate en direkt konkurrent), fortsätter Intel små inhemska piloter och är i diskussioner med domestically- baserade OEM.

Vilket leder oss till rubriken i den här historien. I slutändan, eftersom Intel inte tillverka Classmate, utan utvecklar designspecifikationerna och samarbetar med lokala OEM-tillverkare som producerar små bärbara datorer, de behöver en OEM med infrastruktur för distribution i USA. I den indiska landsbygden eller Nigeria, gör en sådan infrastruktur inte finns ännu och Intel arbetar med att utveckla den. Men vi naturligtvis vet hur man säljer och köper datorer här i staterna ganska bra. Digitala klyftan eller inte, med några basfinansiering, kan Dell leverera en dator. Som Ms Kwan påpekade verkligen kommer detta ned till att hitta en lämplig OEM att plocka upp spec och börja distribution.

Modellen på mogna marknader skulle naturligtvis vara annorlunda än för utvecklingsländerna (och flera modeller kunde existera parallellt). Men Ms Kwan såg inga verkliga hinder för ett skoldistrikt att kunna göra en beställning för ett obegränsat antal klasskamrater, precis som de skulle för Latitudes, Optiplexes, Paviljonger, eller [fyll i din stora leverantörens PC val här].

Så vad sägs om det, Dell? HP? Lenovo? Någon vård att bryta sig in på en ny marknad här i staterna? Jag är säker på Agnes Kwan gärna tala med dig, hon är mycket trevligt. Jag ska placera den första ordern.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus