Homeland Security avslutar första mock cyberattack

Den veckolånga träning, döpt till “Cyber ​​Storm” arrangerades av Institutionen, of Homeland Security National Cyber ​​Security Division och 115 offentliga och, privata aktörer. Den var avsedd att modellera samordningen mellan, regeringen och industrin behövs för att bemöta och återhämta sig från, storskaliga “intrång som påverkar energi, informationsteknik, telekommunikation och transportsektorerna.

Beredskap mot en cyberattack kräver partnerskap och, samordning mellan alla myndighetsnivåer och den privata sektorn,, Homeland Security statssekreterare för beredskap George Foresman sade, i ett uttalande fredag. “Cyber ​​Storm ger ett utmärkt tillfälle att, förbättra vår nations cyberpreparedness och bättre hantera risker.

Vad förblev oklart var i vilken utsträckning utövandet visat sig framgångsrik. Byrån sade att det planerar att sammanställa svaren från alla deltagarna och att utfärda en slutrapport i sommar bedöma Cyber ​​Storm prestanda.

Bob Dix, en vice VD för Dallas-baserade Citadel Security Systems, som deltog i simuleringen, sade: “Vi kommer inte att ha resultaten för en liten stund ännu.” Men själva organisationen av, program, sade han, symboliserar “hur allvarligt människor tar, (cyber), för att försöka simulera en situation så att vi kan utvärdera, vår beredskap och vidta nödvändiga åtgärder i förväg för att förbättra, på den där.

Homeland Security tjänstemän avslöjat några detaljer om projektet, förutom att säga att alla angrepp var “prescripted och exekveras i en, slutna och säker miljö, vilket eliminerar någon extern nöd till,. Deltagarnas dag till dag system under övningen” En av de, incidenter, till exempel simulerade åsidosättandet av ett verktyg företags, datasystem och efterföljande kraftnät störningar.

Den viktigaste “kontrollcenter” för spelet var belägen på US Secret Service huvudkontor i Washington, DC Inom den amerikanska regeringen, sju skåp-nivå avdelningar, inklusive rättvisa, handel, försvar och Treasury, tillsammans med den amerikanska militären, CIA, National Security Agency, FBI och den amerikanska Röda Korset, deltog. Bland de övriga privata företag ombord var Intel, Microsoft, Symantec, McAfee och VeriSign. Representanter från regeringar i Förenade kungariket, Australien, Nya Zeeland och Kanada var också inblandade.

Övningen är kritisk, eftersom det ger den ur abstrakt,, säger Paul Kurtz, chef för Cyber ​​Security Industry Alliance, som, räknat några av sina medlemsföretag bland motion deltagare,. Viktigast det är inte bara bevisa rimlighet, är det , ‘Vad gör vi? Vem gör vad?

Den landsomfattande övning märkt ett av flera steg som Homeland, Security har ägt under de senaste månaderna när den försöker höja sin, cyber profil. Statliga revisorer och cyber analytiker har laddat att institutionen inte lever upp till sitt ansvar i det området.

Testet var ursprungligen tänkt att ske under hösten, men sköts upp eftersom många av de ärenden som åvilar samordna uppgiften var kört fast av efterdyningarna av orkaner, Katrina och Rita.

Avdelningen har också släpat att installera en biträdande sekreterare för cyber, en post, som föreslagits av Homeland Security Secretary Michael Chertoff i en sexgradig, omstrukturering och starkt stöd av säkerhetsindustrin,. Avdelningen kan emellertid inte vara helt och hållet skylla på. Behörigheten att skapa det, positionen ligger i ett kongress förslag som förblir flaska upp i senaten. Det var, oklart när åtgärder skulle vidtas.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze