Hur Google DeepMind s ant fotboll färdigheter kan bidra till att förbättra sökresultaten

Efter mastedussintals 2D Atari spel och jättestor människor på Go, är Googles DeepMind artificiell intelligens (AI) tar nu på ny 3D-navigering och pussel-lösa spel.

En av dessa nya spel som DeepMind AI agenter tacklar är ant fotboll, där det är lärt sig att jaga en boll, dribbling, och sedan göra mål.

Vad är imponerande, förklarade DeepMind David Silver i en inlägg, är att dess AI är kapabel att lösa ant fotboll utmaning “utan några förkunskaper om dynamiken”, vilket speglar de senaste framstegen det görs i “förstärkning lärande” (RL), eller lärande genom försöka och misslyckas.

DeepMind har publicerat ett dokument som visar hur dess AI tech inte bara lärt sig att spela en mängd Atari spel, men fortsatte med att lyckas i ett antal av dem.

För att få dessa resultat har DeepMind kombinerat RL med djup inlärning av neurala nätverk och dess djupa Q-nätverk (DQN), en algoritm som lagrar en bot erfarenheter och uppskattar belöningar kan förvänta efter att ha tagit en viss åtgärd.

Det var denna algoritm som gjorde det möjligt att bemästra dussintals 2D-spel på en Atari 2600, men Silver säger att det är nu utvecklat en mycket bättre version av algoritmen.

Till exempel, kan det nu träna ett enda neuralt nätverk för att lära sig flera Atari spel. Tekniken används också för att driva rekommendationer i Google.

Vi har också byggt ett massivt distribuerade djup RL-system, som kallas Gorila, som utnyttjar Google Cloud-plattformen för att snabba upp träningstid av en storleksordning, detta system har tillämpats på rekommendationssystem inom Google, “Silver noterade.

Men förmågan att lära sig spela fotboll kommer från DeepMind nyutvecklade “asynkron skådespelare-kritikern algoritm, A3c”, som företaget anges i en reviderad papper förra veckan, vilket visar att det skulle kunna använda vanliga flerkärniga processorer att överträffa GPU baserade algoritmer på att lösa problem motorkontroll och navigera slump 3D labyrinter med hjälp av synintryck.

“Det uppnår state-of-the-art resultat, med användning av en bråkdel av träningstiden av DQN och en fraktion av konsumtionen av Gorila resurs,” Silver noterades.

DeepMind testar detta mot Labyrinth “, en utmanande serie 3D-navigering och problemlösning miljöer”. Agenterna bara använda visuella ledtrådar för att räkna ut kartan för att “upptäcka och utnyttja” belöningar, sade Silver.

“Otroligt uppnår A3c algoritmen människa-nivå prestanda ur lådan, på många Labyrint uppgifter”, skrev han.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

DeepMind

DeepMind AI vinner andra matchen mot koreanska Go mästare, Googles DeepMind får tillgång till bred sträng av brittisk vårddata; AlphaGo match “en seger för mänskligheten”: Eric Schmidt

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; artificiell intelligens, IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut