Nederländska regeringen att förbjuda amerikanska leverantörer över Patriot Act gäller

Den holländska regeringen är att “i princip […] utesluta” amerikanska molnleverantörer från regeringen det kontrakt mitt oro räckhåll för Patriot Act i Europa.

För att förhindra att känsliga medborgare data komprometteras av amerikanska myndigheter, är övergången till bar amerikanska företag från att tillhandahålla molnbaserade tjänster och databehandling kapacitet endast en tillfällig åtgärd tills EU-kommissionen ändrar lagar dataskydds.

Diskuteras av Europaparlamentets Privacy Platform tidigare denna månad, är Patriot Act utreds av europeiska myndigheter efter Gordon Frazer, vd för Microsoft Storbritannien, uteslutande berättade webbplatsen att Redmond-baserade företaget måste följa Patriot Act förfrågningar och andra företag med en amerikansk närvaro måste göra också.

Detta strider europeisk lag, som säger att organisationer inte kan förmedla användardata till en tredje part utanför den europeiska zonen utan användarens tillåtelse.

I ett skriftligt svar på en parlamentsfråga, holländska minister Ivo Opstelten hävdade att, som svar på tidigare frågor (Dutch): “Detta innebär i princip att företag från USA i sådana bud och kontrakt är undantagna.”

Opstelten medgav att medan den nederländska regeringen “experimentera med Google Docs och Dropbox”, även om uppgifterna tros lagras på nederländskt territorium, är det okänt om de förvaltas av amerikanska företag.

Men “med hänsyn till de möjliga konsekvenserna av tillämpningen av utländsk lagstiftning”, sade ministern att åtgärder skulle vidtas för att förhindra amerikanska molntjänsteleverantörer eller leverantörer skulle “undantagna” från kontrakt som hanterar statliga eller medborgare uppgifter.

Enligt andra rapporter, är regeringen överväger ett förbud mot Microsoft och Google förutsatt molnerbjudanden, kräver politik för att läggas fram för att fastställa vissa krav för tilldelning av kontrakt.

Facebook tillrättavisade av EU sekretess plattform, Patriot Act en “distraktion”,? EU kräver svar över Microsofts Patriot Act etablering, Patriot Act påverkar europeiska moln adoption, europeiska företagens behov förtroende “över Patriot Act oro

Förra månaden, en artikel publicerad hävdade att kraften för att söka misstänkta med Patriot Act åberopas “fördröjda teckningsoptioner” – förmågan att söka utan att formellt göra optioner kända ämnet, för att förhindra förlust av viktig bevisning – användes i 1618 drog -relaterade fall, 122 fall för bedrägeri, men bara 15 fall som rör terrorism.

läs också

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Microsoft: “Vi kan lämna över Office 365 data utan din tillåtelse”, Microsoft medger Patriot Act kan få tillgång till EU-baserade molndata; Patriot Act förhindra Google Apps antas i skolor, Patriot Act kontra EU: s lagstiftning: Vilka är de troliga utfall?

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst