Samtal med VoltDB

För en tid sedan talade jag med VoltDB ‘s grundare och Chief Strategy Officer, Scott Jarr, om rollen i minnet databaser bör spela i ett företags IT-infrastruktur. Enligt hans uppfattning är dessa organisationer i allt högre grad ser behovet av att fånga och analysera stora strömmar av snabbt föränderliga uppgifter. Även om han tror att den strukturerade frågespråket (SQL) som används av traditionella relationsdatabasmotorer kan vara upp till uppgiften, kan det traditionella systemet eller klustrade databaser som manipulera på disk uppgifter inte är tillräckligt snabb.

VoltDB föreslår att snabba flöden av data som kommer från människor, sociala medier, mobila enheter och sensorerna i kombination med traditionella drifts och applikationsdata har helt enkelt överväldigade kapaciteten hos traditionella databaser. VoltDB strategi är att utnyttja tillsammans kraften i många industristandard, låg kostnad, x86-baserade system. Företaget hävdar att denna kombination kan hantera realtidsanalyser, stödja realtid beslutsprocesser och ändå vara tillgängliga med hjälp av verktyg såsom SQL och JavaScript Object Notation (JSON).

VoltDB s in-minnesarkitekturen är utformad för prestanda. VoltDB eliminerar betydande overhead för multi-threading och låsning ansvarig för det dåliga resultatet av traditionella RDBMS s som är beroende av diskar.

VoltDB är också utformade för att säkerställa att data aldrig förlorat. VoltDB Snapshots och kommando loggning funktioner ger dig möjlighet att helt återhämta sig snabbt och enkelt. Bara ta med din databas tillbaka upp och VoltDB kommer att göra allt för tunga lyft – återställa fysiska data från ögonblicksbilder, ombyggnad index, och spela upp transaktionsloggar. VoltDB kommer att få dig tillbaka till normal drift på nolltid.

Här är hur företaget beskriver sin arkitektur

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Snapshots – VoltDB ögonblicksbilder konsekvent point-in-time utsikt över i-minnesdata och serialiserar det till lokal disk. Ögonblicksbilder skrivs på varje server och är konsekvent över servrar.

Kommando Loggar – för att skydda data mellan ögonblicksbilder, VoltDB loggar transaktions anrop till disk. VoltDB hänvisar till detta som kommandot log. Kommandologgar också skrivit på varje server. Att återhämta sig, är stillbilden återställd och kommandologgen spelas. Tillsammans snapshots och kommando loggar skapa hållbara, replikerade kopior av databasen över alla servrar.

Transparent skalbarhet med data Konsistens – VoltDB grundläggande redesign av RDBMS ger oöverträffad prestanda och skalbarhet på bare-metal, virtualiserade och molninfrastruktur.

VoltDB använder en delad ingenting arkitektur för att uppnå databas parallellism. Data och behandlingen i samband med det fördelas bland alla CPU-kärnor i servrar som utgör en enda VoltDB kluster. Genom att utvidga sin delning ingenting grunden till per-core nivå, VoltDB bedrifter och skalor med ökande kärna per processor räknar på moderna råvaru servrar.

Skalning serverkapacitet är lätt och 100% transparent för din applikation. Helt enkelt lägga servrar att skala genomströmning och lagringskapacitet – inget behov av att bygga komplexa och dyra sharding skikt. Du kan bygga dina applikationer med det förtroende som de ska skalas för att möta ökande arbetsbelastning.

Och VoltDB är ACID kompatibel vilket innebär att du inte behöver handla överensstämmelse mellan uppgifter för att uppnå prestanda och skala. Transaktioner garanteras. Dina uppgifter kommer att vara 100% korrekt, 100% av tiden.

Det verkar som om många leverantörer av databasprogram, inklusive de som stöder den traditionella SQL och de som använder andra frågespråk (nr SQL), vänder sig till hög grad parallella, nätverksbaserade, kluster eller galler av system för att ta itu med det växande behovet av hög prestanda, hög tillförlitlighet och fortfarande erbjuda Atomicity Konsistens Isolation Hållbarhet (ACID) transaktioner.

VoltDB är bland ett antal företag att erbjuda denna typ av teknik. Även var och en av leverantörerna är inriktade på olika användningsfall, de historier de berättar låter ganska lite en liknande. Leverantörerna av traditionella RDBMS system har inte suttit stilla. De flesta av dem erbjuder i minnesfunktioner eller lägga på produkter för att stödja liknande krav på prestanda. Leverantörer som VoltDB, vill påpeka att kostnaderna för programvarulicenser och kostnader för hårdvara som krävs för dessa produkter gör dem konkurrenskraftiga.

Behöver du en av dessa databaser? VoltDB tror att du gör. Det verkar som om de traditionella leverantörerna rör sig i den riktningen också.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

ögonblicksanalys