5 lagringsteknik Jag är tacksam för

Varför lagring? Mänskliga civilisationen är i en övergång från analoga och fysiska till den digitala och immateriella. Men grunden för varje civilisation är lagring av dess kultur.

I det förflutna som lagring var i böcker och människans minne, i statyer och konstverk, musikverk och den fysiska utformningen av vår byggda miljö. Nu, och i ännu högre grad i framtiden, bygger vår kultur om lagring av ettor och nollor på medier och stödja program som kommer att ha tur att överstiga 1% av livslängden för en väl tryckt bok.

Detta är den utmaning som lagring för en digital civilisation. Och det är därför jag är tacksam för de förbättringar som lagring uppnår i 21-talet. Här är min topp 5, utan inbördes ordning

Datakryptering. Eftersom digitala data är lätt att kopiera och dela, måste vi kryptering för att hålla vad som är vår, vårt ensam. Den amerikanska underrättelsetjänsten inte gillar det, men om de inte har en lång historia av att ignorera juridiska – som konstitutionen – och sedan ljuga om det, skulle kanske amerikaner litar på dem mer.

Tusen år skiva. M-skiva använder ett mineralskikt för att skapa en extremt tuff och lång livslängd DVD och nu 25GB och 100GB Blu-ray-skivor. Såvitt jag vet att detta är den enda digitala medier med en livslängd lika bra som en välproducerad bok.

Scale-out lagringsobjekt. Objekt är filer som lätt kan nås från flera servrar, vilket gör dem idealiska för åtkomst från hundratals eller tusentals noder. Den snabbast växande typ av lagring under det senaste årtiondet, det befogenheter alla de stora molntjänster.

Avancerad arkivering. När vi samlar in och lagra mer information, arkivering – blir avgörande framgångsfaktor – inte backup. Räkna med att se mycket innovation i arkivering under nästa årtionde som kapacitetsbehov skjuta i höjden.

Solid-state lagring. Även om hårddiskar inte går bort, har solid-state lagring revolution mobil enhet och företag lagring. SATA SSD är övergångs enheter – mycket bättre alternativ anländer snart, och vissa är redan här.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Min första dator lagringsenhet var en Panasonic kassettspelare för en 1978 Apple II, eftersom en enda 114KB diskettenhet kostar nästan lika mycket som datorn. Min första hårddisk utrustad dator – en DEC Pro 350 – hade den ursprungliga Seagate 5MB 5,25 “disk.

I början av 90-talet tillbringade jag $ 400 för en 10 MB Compact Flash-kort för en HP Omnibook 300 så jag kunde ha 9 timmars livslängd – på en 8 W / h batteri! I början av 00-talet tillbringade jag mer än $ 100 på en 128 MB USB-minne som var så mycket bättre än sneakernet.

Nu har jag under 25TB kapacitet, varav cirka 2 TB blixt. Hårddiskar kan nu fås för mindre än $ 25 / TB, medan USB 3.0 och Thunderbolt har dramatiskt förbättrat datahastigheter.

Sannerligen, lagrings användare har mycket att vara tacksamma för.

Kommentarer välkomna, som alltid.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Storage Bits ta