Apple skisserar dess ekosystem: Mac nya fördel jämfört med Windows

Apple chefer på måndagens keynote för sin årliga Worldwide Developer Conference i San Francisco rullade ut det senaste inom bärbara Mac-datorer och visade upp kommande Mac Pro arbetsstationer, samt erbjöd en inblick i framtida OS X och iOS-versionerna. Även under de senaste åren, kan Mac händer på WWDC har känt lite eftersatt, lät årets tonhöjd en ny puff för Mac-plattformen föra den till vad Cupertino kallar “Apple ekosystemet.”

Vid senaste konferenser under våren använde Apples vd Tim Cook ordet “ekosystem” löst, en förkortning för en marknad “iPad ekosystem”, eller som en term för att utnyttja molntjänster. Men från WWDC demonstrationerna stod det klart att Apples ekosystem är den djupa integrationen av Apple-maskinvara (för både mobila enheter och datorer), Apple operativsystem (både OS X och iOS), Apple programvara (från Apple och tredjepartsutvecklare ), Apples icloud tjänster, dess olika online och tegel och murbruk butiker.

Denna rika tech gryta var riktad direkt till potentiella “switcher” kunder som för närvarande kör Apple-produkter med Windows-maskiner. Apple är, trots allt, ett av världens största Windows-utvecklare. Även Windows-användare är Apples dominerande bas för sin iOS-plattformen, vill Apple att ge dem nya skäl att ansluta sig till Mac gånger, vilket gör dem fullvärdiga medlemmar i ekosystemet.

Vad gjorde mina ögon var de många nya bitar av expanderad integration mellan mobila iOS-enheter, Mac-program och icloud tjänster. Detta syntes tydligt i iCloud integrering av bokmärken, iCloud nyckelring lösenordssäkerhet som synkroniseras över Apple-plattformar, Meddelanden på OS X Mavericks, och i integrationen av Maps data i kalenderhändelser som sedan presenteras på olika enheter. De 1,8 miljoner iBooks kommer snart att kunna läsas på en Mac.

Så kommer iOS-appar att kunna skicka push-meddelanden direkt till en Mac och vice versa. När du checkar ut en restaurang på din Mac, kommer platsinformationen vara auto läggas till kalendern, tillsammans med en karta, riktningar och meddelanden. Allt detta kommer automatiskt synkroniseras mellan enheter. Denna Apple Ecosystem närmar sig en sömlös, integrerat arbetsflöde mellan mobila och stationära datormiljöer.

Mac fördel har alltid varit om integration mellan hårdvara och programvara tar. Apple-maskinvara var och fortsätter att vara bättre än den från PC-tillverkare, och Mac-användare tror att programmet är också sätt bättre än Windows. De kan vara en religiös debatt.

Det är dock med en kombination av hårdvara och mjukvara som en integrerad plattform som vi hitta den riktiga Mac fördel. Wintel modellen har aldrig kunnat närma sig nivån på Mac integration, särskilt nu efter PC-leverantörer har tillbringat de senaste 5 + år kör till botten av en råvarumarknad hål, är rykte PC-plattformen i ledsen form. Microsofts operativsystem strategi är både roiling och förvirrande marknaden. Allt detta gör att Mac ser ännu bättre.

Apple har spenderat många år bocka av de problem som Windows-användare har uttryckt med Mac

Apples iOS 7 hands-on, i bilder (galleriet), Apple polerar OS X 10.9 Mavericks, iOS 7 och Mavericks “saknade funktioner, den nya MacBook Air med Haswell på vägen, Apple skisserar dess ekosystem: Mac nya fördel jämfört med Windows , New iOS 7 jippon kan vara mer tillförlitlig än Samsungs Galaxy jippon, Apples iOS 7: Gott att sporra en uppgradering cykel, Apple, Microsoft, stora tech tryck UI ändringar: gnälla är meningslöst, MacBook Air lovande “hela dagen” batteritid

Wintel kompatibilitet. Migration till Intel-processor och stöd för virtualisering låt Windows-användare köra sina program om de måste. Endast Mac kan köra Windows, Linux och OS X. Check.

Nisch plattform. Den installerade basen av Mac är nu 72 miljoner, enligt Apple på WWDC. Det är småpotatis jämfört med Windows men det är en säker och solid grund. Det finns 6 miljoner Apple utvecklare med miljontals använder Apples Ides. Du kan köra Windows-program eller till och med bättre, Mac-program. Kolla upp.

Nischaktör. Tyvärr, Michael Dell, Steve Ballmer och företag. Apple är den ledande tekniken i världen, även när dess lager har sjunkit 30 procent under det senaste året. Det säljer produkter som folk vill ha och kärlek. Kolla upp.

Innan WWDC tillkännagivanden av OS X Mavericks och iOS 7 fanns det gott om bra skäl att köpa en Mac. Nu måste Apple ekosystem integration och tjänster vara högst upp på listan. Det finns en ny förväntan att i höst, kommer allt det fungera bättre tillsammans. Och mycket bättre än med Windows tävlingen.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

WWDC 2013 Roundup