BlackBerry 10: underdog kommer efter Windows Phone

Research in Motion (RIM) har nästan avskrivits av många att titta på smartphone utrymme, men det kan vara för tidigt med BlackBerry 10 kommer ut på marknaden. RIM är en stor underdog för att vara säker, men inte räkna ut dem ännu. Det har Windows Phone fast i sin syn.

Verizon, AT & T, kommer T-Mobile bär BlackBerry 10 telefoner, RIM: s lätta pengar försvinner med BlackBerry 10, Bärare intresserad av BlackBerry 10, kommer utvecklare och konsumenter bita,? RIM öppnar BlackBerry 10 dörren för pre-release företag testning, RIM: s Blackberry 10 : Varför jag tror fortfarande

Jag skriver denna kolumn efter att ha sett min hemstad NFL-laget, Houston Texans, elimineras från amerikansk fotboll slutspel. Tänker tillbaka på Texans ‘2012 säsongen Jag ser en likhet med RIM: s kör med BlackBerry.

Kul fakta: den ursprungliga iPhone lanseringsdatum Jag undvek raderna och köpte min första BlackBerry.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Mobility, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Den här säsongen Houston Texans steg till en topp frö läge med dominerande vinner vecka efter vecka. Vid ett tillfälle var de # 1 laget i ligan och förväntades tävla i Super Bowl. Som föll isär i slutet av säsongen när laget slog en svacka som slog ut den ur toppskiktet och placera dem fast i det svagare kategori.

Detta berodde delvis på grund av att andra lag i ligan var upping sina spel slutspelet närmade sig. Spelet fick tuffare motståndare scrambled att spela sina bästa matcher. Houston Texans å andra sidan verkade innehåll till kust i den sista delen av säsongen utan upping sitt eget spel.

Trots detta svacka snubblade Houston Texans i slutspelet och spelade tillräckligt bra för att komma nära att spela för konferensen mästerskapet. Nästan är inte bra nog dock och laget från Houston blev utslagen av formidabla New England Patriots.

Varför gör detta mig att tänka på RIM och BlackBerry? Liksom min hemmalaget Texans, RIM var på toppen av smartphone spelet under en lång tid. BlackBerry dominerade i företaget och även arbetat sig in på konsumentmarknaden. BlackBerry var förankrad i toppskiktet så hårt som kan vara tills spelet förändrats.

Utseendet på iPhone och sedan Android-telefoner folkomröstade smartphone spelet och tydligen fångade RIM med överraskning. Liksom mina Houston Texans, verkade RIM innehåll att rida sin dominans i rymden utan upping sitt spel för att möta konkurrensen på lika villkor.

Resultatet för RIM var densamma som den var för min Houston Texans som BlackBerry föll snabbt i popularitet och slogs ut från toppen frö av Apple (iPhone) och Google (Android). RIM fann snabbt det var i problem som försäljningen sjönk och marknadsandel rasade.

Företaget måste upp sitt spel för att möta detta hot och moderniserade BlackBerry 10 är sättet att göra det. Tyvärr RIM tog sin söta tid att föra den till marknaden, glider längre bort från toppskiktet som följd.

RIM: s Blackberry 10 är utan tvekan den stora underdog i smartphone spelet och medan sent att spelet nya BlackBerry kan fortfarande vara i tid för att hjälpa RIM återfå en del av sin forna glans.

Lanseringsdatum för BlackBerry 10 är 30 januari med nya telefoner visas strax efter detta datum. Vi kan se den nya BlackBerry-telefoner komma igång och snabbt börja ta tag marknadsandelar från konkurrenterna.

Förra året detaljerade jag varför Windows Phone kommer att hotas av BlackBerry 10. Microsoft med Windows Phone 8 bör vara särskilt försiktig med BlackBerry 10 lanseringen, med tanke på dess plattform har inte vunnit mycket marknadsandel i den relativt långa tid det har varit tillgängliga.

Trots den glidning marknadsandel RIM har fortfarande en stor entusiast gemenskap. Denna skara har stått av BlackBerry trots vill säga har stagnerat på ett tag. Det är delvis därför BlackBerry till denna dag har fortfarande mer försäljning än Windows Phone.

Den nya marknadsandel som BlackBerry 10 kommer att fånga kommer sannolikt komma ut ur Windows Phone bin i smartphone gången. Detta är betydelsefullt eftersom RIM smartphone marknadsandel är fortfarande mer än dubbelt så mycket som Windows Phone trots sin kollaps, ett bevis på trohet av entusiastcommunityn.

RIM och BlackBerry 10 har en fördel gentemot Microsoft och Windows Phone med tanke på tidigare långa historia på toppen av högen. Företaget har en långvarig relation med RIM och BlackBerry och bör vara villiga att återupprätta det om BlackBerry 10 är så bra som det ser ut som det kan vara.

De nya BlackBerry 10 telefoner ser också att vara goda kandidater för konsumenterna kommer in i Bring Your Own Device (BYOD) rörelse. Detta skulle kunna rampa upp försäljningen fint för RIM och ta en stor del av marknaden arbetsplatsen.

En annan marknadssegment som skulle kunna omfatta BlackBerry 10 telefoner är tonåring / ung vuxen grupp. BlackBerry var en favorit val i denna grupp innan iPhone kom, och en nyligen Forbes artikeln anger tonåren faller i onåd med iPhone. RIM kan göra en samlad insats för att återta sin tidigare position i onåd med detta viktiga marknadssegment och göra en ordentlig körning i konsumentutrymmet.

RIM har en annan viktig fördel jämfört med Microsoft som gör BlackBerry 10 ett omedelbart hot mot Windows Phone. Den långa historia BlackBerry har med bärarna är mycket viktigt för framtiden för RIM. Stora amerikanska flygbolag har redan åtagit sig att omfamna BlackBerry 10 enheter och detta är enorma på den amerikanska marknaden.

BlackBerry 10 kan komma igång i både företags- och konsumentmarknaden och om det griper marknadsandelen kommer det förmodligen att ske på bekostnad av Windows Phone. Den långa historia av BlackBerry i båda marknadssegment ger det en fördel gentemot Windows Phone och Microsoft bättre att titta över sin axel.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet