Cisco: Hot router? Kontrollera och se

Ciscos flaggskepp konsument SOHO trådlösa routern, E3000, har en tragisk brist: överhettas.

Jag jobbar mycket hemifrån för en stor teknik leveransorganisation. Som sådan, är mitt hus förmodligen en av de mest trådbundna hushållen i norra New Jersey. Jag är i minoritet av kunder som utnyttjar all bandbredd från min Optimum Online Ultra anslutning, Cablevision s 100Mbps bredbandstjänst som annonserar sig som den snabbaste konsument bredband du kan köpa i USA. Och ja, är det.

Varför i helsike behöver jag allt detta bredband? Jo, jag har fått en hel del enheter med konstant Internetanslutningar från en massa apparater och trådbundna datorer, för att inte tala om jag nu ladda ner massor av saker hela tiden för arbete och andra forskningsändamål.

Vi har även två smartphones, två bärbara datorer och en iPad är ansluten via Wi-Fi, DirecTV Whole-Home HD DVR tjänst som kräver en Internet-anslutning och en hög hastighet 5 GHz trådlöst-N bro om jag vill göra det mesta av On-Demand, två HD-kompatibel Rokus, en HD Slingbox och två VOIP linjer för både mig och min fru som vänja tiden. Och jag är inte räknar alla testutrustningen som kommer in och ut ur mitt hem lab som behöver prata med Internet också.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Jag är inte skryt. Detta är hur jag gör mitt uppehälle och hur jag väljer att leva. Tyvärr innebär också att jag har blivit helt beroende av mitt hem bredbandsanslutning. Och när det går ner, blir Jason arg. Mycket. Mycket. Arg.

Runt 23:00 igår kväll, tappade alla mina kontakter. Så jag gjorde det vanliga, jag startas kabelmodemet och routern. Fortfarande inte kommit tillbaka.

Okej, kanske min Linux arbetsstation agerar flagnande. Så jag startat min dator och cyklade Ethernet-gränssnittet. Ingen DHCP blir tilldelad. Inte bra.

Jag sedan höra den fruktade ord som kommer från min fru hollering från övervåningen. “Jay, gjorde vi förlorar vår Internet-anslutning?”

Um, ja. Så för att kontrollera att bredbands själv var inte ner, drog jag ut min backup router och anslutit den till kabelmodemet. Allt kommer upp igen. Okej, åtminstone kan jag arbeta i morgon om jag behöver, men inte allt kommer att fungera som smort.

Se problemet är, när du har all denna bandbredd, och om du räknar med att använda den, då du faktiskt behöver en SOHO router som klarar en 100Mbps anslutning. Det finns inte många på marknaden som är klassade för denna typ av WAN-aktivitet, och även har integrerat 2,4 GHz samt 5 GHz trådlöst.

Med tanke på dessa parametrar, kan du i princip begränsa ditt val ner till två modeller – Netgear high-end WNDR3700, som jag har och använder för närvarande som en accesspunkt för att täcka min våningen utrustning och även Cisco E3000. Det finns några andra Gigabit Wireless-N-routrar på marknaden, såsom DDR-WRT baserade Buffalo Nfiniti, men dessa är de två stora sådana som jag känner till som har dubbla transceivers för 2.4Ghz och 5 GHz. [EDIT: Tydligen finns det också en D-Link, den DGL-4500, som är dual-band och gigabit kapacitet.]

Jag behövde köpa en annan router som har åter beslutit den WNDR3700, så den här gången bestämde jag mig för att gå med Cisco. Jag har haft denna router som kör i cirka 30 dagar, att behöva starta om den ibland för att återställa mitt bredband. Detta är typiskt och kan förväntas.

Vad du förväntar dig inte, dock, är för din router att överhettas och upphöra att fungera i en temperaturkontrollerad, väl ventilerad källaren under början av november.

Det finns ett problem med E3000, och det är uppenbart för alla som använder det – i botten av enheten blir mycket, mycket varm. Och när det händer, slutar interna Ethernet-switchen fungerar och ditt LAN och WAN-anslutningar droppe.

Jag stannade upp till omkring 04:00 diagnostisera detta problem, och jag är inte glad, och inte heller bör någon annan som äger en Cisco Linksys produkt. Om du läser de olika forum och stöd styrelser ute, liksom ett antal långsiktiga omdömen om routern, är detta ett känt problem med E3000 och flera av de nya “pannkaka” formfaktor Cisco Linksys routrar.

Vad händer med Linksys produktlinje nu att Cisco har tagit över? Jag vet inte, men det är uppenbart för mig att med ständigt krävande bandbredd behov i hemmet, deras SOHO produkter måste vara konstruerade och tillverkade för att stanna på hela tiden och kör på ett tillförlitligt sätt. Jag skulle be Ciscos konsument människor bara vad fan exakt pågår, men det verkar de övergav sitt Twitter-konto i juni 2009. Det finns inga @DigitalCribs konto som skulle ha ersatt sina gamla. Tyvärr Cisco, det är en FAIL.

Det mellanliggande lösning för mig verkar vara att hålla routern placeras på en kall yta, och jag ens överväger en av de särskilda laptop kylning kuddar att försöka sprida värmeuppbyggnad på undersidan av enheten. Men resten av er med tanke på en aktuell Cisco SOHO nätverk produkt, akta på min berättelse och leta någon annanstans. Tills jag ser bevis de har ökat tillförlitligheten hos dessa produkter, kommer jag tillbaka till Netgear.

Och med det, jag lämnar er med en av mina favoritlåtar från 70/80 band Foreigner, som ganska mycket sammanfattar min erfarenhet från i går kväll. Cisco, kanske du bör överväga att anta detta som Linksys företagskultur hymn.

Är din SOHO router “Hot Blooded?” Prata tillbaka och låt mig veta.

[Poll id = “24”]

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera