Cortana blåser bort Siri och Google Nu kan ta mig tillbaka till Windows Phone

webbplatsens Mary Jo Foley skrev om, Windows Phone 8.1 uppdatering som innehåller Cortana och mitt intresse väcktes.

I går kväll fick jag möjlighet att delta i Nokia Mer Lumia händelse och testat Nokia Lumia 630, 635, och 930 samt uppdaterade funktioner i WP 8,1. Den Cortana tjänsten kan vara inslag i WP 8,1 som leder mig tillbaka till plattformen och en som har potential att få kunder från iOS och Android.

Vi såg massor av läckor av Cortana före offentliggörandet och jag ärligt bara trodde att det var en Google Nu och Siri röstkommando och söka konkurrent. Efter sitta ned genom en detaljerad demo och QA session och prova den nya Lumias, var jag mycket imponerad av dess funktionalitet. Cortana är verkligen den personliga assistent som jag har velat under några år och som gör våra smartphones slutligen så smart som de borde vara.

Cortana lanseras med ett enda tryck på sökikonen höger (förstoringsglas). Jag trodde att det skulle starta omedelbart in röstkommandoläge som en press och håll på startknappen nu gör på Windows Phone. En press- och tag i sökknappen kommer att lansera Cortana i lyssningsläge, men du kan också använda Cortana utan att aktivera röststyrdelen. Du ser Cortana tar Google Nu medvetenhet del av ditt liv till nästa nivå och ger en nyttig erfarenhet utan även med hjälp av röststyrning funktioner.

Vidare läsning

Fem skäl jag gjort med Windows Phone efter 3,5 år, Verizon Nokia Lumia Ikon omdöme: Det finns en ny Windows Phone champ på blocket, AT & T Nokia Lumia 1520 omdöme: Beast av en telefon, men inte den bästa, fem skäl jag tappade min iPhone 5 för en Nokia Lumia 1020, AT & T Nokia Lumia 1020 omdöme: The best Windows Phone som någonsin gjorts, Nokia Lumia 1020: Oöverträffad kameraupplevelse i en växande Windows Phone marknaden

Du kan definiera dina intressen, ställa in påminnelser, skapa tysta timmar och regler, definiera din inre cirkel, identifiera dina favoritplatser, och mycket mer att börja Cortana bort. Tjänsten lär sedan din livsstil över tiden samtidigt samla in data som du använder Bing sökning på din stationära dator, förutsatt att du är inloggad på ditt konto. Förmågan hos Cortana att “vet du” är mycket imponerande och jag kan inte vänta med att testa det över tiden och se hur bra det blir.

Cortana kan också användas som din personliga assistent utan att du någonsin behöva tala kommandon. Du kan ange sökningar och andra kommandon via tangentbordet, vilket är bra för pendlare och de som arbetar i lugna kontorsmiljöer där idioten ständigt talar till sin telefon är en stor distraktion. Microsoft har uppenbarligen lagt ner mycket möda på Cortana och det visar, även i dess nuvarande begränsade beta-tillstånd.

Jag använder Siri för att ställa in påminnelser och utföra några grundläggande sökningar. Google Nu är mycket bättre för mig eftersom jag använder Chrome och Google, men det är fortfarande inte gör tillräckligt för mig personligen och har begränsad användbarhet. Cortana ser ut att ta digital assistent långt utöver vad antingen Siri eller Google Nu gör och kan ärligt vara den tjänst som hjälper Windows Phone locka fler köpare.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet