DSTO återupplivar teknik allians program med IBM

Försvars vetenskap och teknik Organisation (DSTO) och IBM Australien har ingått ett fem år lång allians för att bedriva forskning om en rad olika försvarsteknik.

Inom ramen för partnerskapet kommer de båda parterna sträva efter att främja ömsesidig nytta kommunikation och forskningssamarbete i frågor av strategisk betydelse för försvar, försvar självförtroende, och försvarskapacitetsutveckling.

“[Det] kommer att omfatta forskning i cyber, analys och kognitiv computing”, en försvars talesman sade.

Områden för forskningssamverkan återstår att utarbetas i detalj, men några alternativ kan inkludera analysera stora data i cyberutrymme, intelligent användning av datorkraft, och smarta sensorer för att detektera virus för att förhindra bioterrorism, och andra epidemier.

Forskning från Cisco 2014 Annual Security Report visar cyberalerts har varit på uppgång, med siffror i november 2010 nå 4500 och sedan slå 6500 märket i november 2013.

Som ett resultat, anser försvars talesman är det viktigt att ta upp frågan i syfte att möjliggöra för online-tillväxt.

Det finns en växande global och nationell beroende av cyberrymden för att främja ekonomiskt välstånd och samhällelig välfärd, övervaka och styra kritisk infrastruktur, lagra, bearbeta och hantera känslig information och genomföra statliga företag “, den talesman sade.

Förutom möjligheter, presenterar cyberrymden stora utmaningar. Investering av den kommersiella sektorn inom IKT leder till en nästan ständigt dyker upp nya cyber begrepp och anordningar, fördjupa människa teknikpartnerskap och en cyberthreat som ständigt växer och förändras.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Alla dessa ställer höga krav på cyber. Som sådan har Australien rankas cyber som en av de viktigaste riskområdena för försvars- och nationell säkerhet.

Alliansen utgör en del av stärkandet av DSTO bransch Alliance Program, som försvars talesman sade fokuserar på “att stärka forsknings- och utvecklings relationer med viktiga australiska företag”. Andra företag som tidigare har skrivit på för att programmet är BAE Systems Australien och Thales Australia.

IBM Australien regissören Glenn Wightwick sade företaget välkomnade möjlighet att bidra till försvarsförmåga i ny teknik.

“IBM har en lång historia av att driva innovation – från uppfinningen av streckkoden till skapandet av kognitiva datorsystem som lär och interagerar naturligt med människor för att utvidga det antingen människor eller maskin kan göra på egen hand”, sade han.

IBM har en stark relation med Australian Defence Force, och vi är glada över att kunna samarbeta med DSTO på detta viktiga arbete.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec