Dual-boot din Nook Color med Android med en micro-SD-kort, $ 35

Som David Chernicoff över på mellan raderna påminner oss är Barnes & Noble Nook Color en Android-enhet i sin kärna (det körs Froyo 2,2), så det är synd att gränssnittet B & N skulle dölja “större kapacitet en Android 2.2 tablett.”

För att dra full nytta av de mest tablett som e-läsare där ute, kan du antingen “root” din Nook Color, eller ersätta Nook OS med Gingerbread som Chernicoff språkar därför att “alla [som är] bekväm med att installera ett operativsystem på PC kan åstadkomma. ” Men en snabbsökning på instruktionerna och tanken på att målmedvetet tömning en garanti är tillräckligt för att de flesta människor hålla fast vid sin B & N kastrerad enhet.

Det verkar som det finns en enklare lösning för mindre tekniskt benägen att få mer kraft ur sina Nook Färger, så länge de inte har något emot att spendera lite pengar.

Nook2Android laddar Cyanogenmod 7 (CM7) modded versionen av Android Gingerbread för Nook Color på Sandisk microSD-kort som folk kan köpa: från 8 GB till 32 GB. Dessa kort är inte några illegala hack från Kina, är ROM distribuerade under GNU Public License och Android Open Source Project, så att kunderna är tekniskt bara betalar för Sandisk kort. CM7 tar bara upp ca 3 GB på varje kort, vilket innebär att det finns gott om plats för filer på kortet.

Eftersom Nook Color är utformad för att starta från en mikro-SD-kort först som standard, kommer e-läsare köra förinstallerade CM7 om du väljer det i startmenyn. När du tar bort micro-SD-kort, kommer e-läsaren återgå till Nook OS utan några spår av CM7.

Enligt Nook2Android, kommer din dubbel uppstart Nook Color kör CM7 kunna

8 GB Nook2Android kort börjar på $ 35, 16 GB är $ 50 och 32 GB är $ 90, men det är en liten investering att förvandla din $ 250 Nook Color in $ 500 tablett kan det vara.

Jag har ännu inte prova denna lösning ut men för er som är mer erfaren med rota Nook Color, låt oss veta om Nook2Android kortet är värt pengarna.

Anslut till en Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Hämta Gmail, Facebook, Pandora, radio, Kindle och även Nook app, tillgång väderinformation, nyheter och Google Kalender, Stream Hulu och Netflix på Nook Color; Njut av appar val på Android Market

[Källa: Nook2Android via RedFerret]

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Bortom enkla böka: Slå på Nook Color till en komplett tablett, elaptopcomputer.com: Hur man hacka $ 250 Nook Color till en fullständig Android tablett

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen