Eftersom det är industriella ålder slutar, börjar humanistiska eran

Det finns en verklig kompetens kris i IT – och det är inte en mängd problem. Precis som den industriella eran transformerade tillverkning, har det fört en nivå av effektivitet och produktivitet till dagens företag. Men även den industriella ålder fått ge vika för nya åldrar och nya affärsbehov, måste göra detsamma.

skift

Användar Forskare – Dessa folks identifiera och definiera olika användar “synpunkter”. De kan bedöma om en lösning verkligen kommer att fungera för dessa olika användartyper. Dessa forskare komma in i huvudet på de människor som kommer att använda programvaran. Dessa designers har stor inlevelse färdigheter,. Interaktionsdesigners – Dessa individer skapar låg- och hifi-prototyper som de delar med potentiella användare. De använder dessa för att modellera lösningar och förstå hur människor kommer att reagera eller interagera med dem. Det är genom dessa interaktioner som den mänskliga erfarenheten är verkligen testade förstås och raffinerad, Visual Designers – Visual designers göra mer än föreslå en palett av färger att arbeta med.. De förstår hur placeringen av specifika bilder, logotyper, innehåll, färg, etc. kommer att påverka användaren och sina erfarenheter. De förstår hur mycket små förändringar i kopian kan ha en stor inverkan på hur väl en användare gillar en plats (och kommer att komma tillbaka och / eller spendera pengar). De ser topografin på webbplatsen.

Lyssna på teknikmarknaden idag. Du hör en helt ny kropp av begrepp som slog om.

System för Record ger vika för system of Engagement. Användargränssnitt uppdateras för att möjliggöra en bättre användarupplevelse. Molnlösningar är att förskjuta på lokala applikationer. Lättare, magrare IT-grupper använder utility computing (t.ex. offentliga) molnlösningar. Utvecklare bygger mobila och e-handel program. Listan kan göras lång bara på och på.

Hur kan IT bygga och övervaka bedrägeribekämpning system om dess personal inte helt förstår hur avvikande eller kriminella sinne fungerar,? Ska det vara att utforma A / B-tester som mäter effekten av olika marknadsföringskampanj bilder / format; Hur mycket ska det människor vet om de demografiska och psyko attribut deras företagets kunder,? ska IT-personal till hjälp vid tolkningen av analytiska resultat? Vad kommer att forma sin grund för detta,? Hur kan IT designa nya lösningar som talar för en användare på ett sätt som är konkurrenskraftigt är differentiera och visuellt tilltalande, Hur kommer det att bygga externa vända lösningar som krok användaren, engagera dem ganska djupt och hålla dem kommer tillbaka för mer,? skulle det bestämmer kadens för att balansera praktiska, säkerhet, visceral överklagandet och andra faktorer (? eller är det dömt att ta itu med bara en disciplin) ?; kan / bör det tekniska specialister läras / utbildas att vara mer empathetic?

Innan du avfärda dessa som isolerade trender eller marknadsföring mantran, skulle jag uppmana er att verkligen se vad som händer: det är definitivt mitt i en omvandling. Det var en gång en funktion som tämjde halvledar och förde för att en massa ettor och nollor, så att transaktioner kan effektivt och korrekt i tabellform. Nu måste det vara något helt annat. Det måste bli en kompetens som gör mer än crunch tal, processjournalanteckningar och skriva ut rapporter. Det är bara inte att studera eller användning av databaser längre.

Den moderna företag måste det vara något mycket annorlunda. Det vill ha en IT-disciplin för att lösa en mycket verklig och mycket annorlunda uppsättning affärsproblem. De nya IT-problem involverar människor, känslor och andra resurser mindre än statisk, logisk eller perfekt.

Den nya IT är inte vad den gamla den var avsedd att göra. För vissa, den nya IT skapar möjligheter, för andra självrannsakan och mindre relevans.

Akademiker, beslutsfattare, CIO och IT-arbetare måste titta hårt på den föränderliga IT-landskapet att se några stora förändringar som kommer i kompetensbehov av företagens IT. Framtiden kan vara nära, också, som ansökan programvaruleverantörer, analysleverantörer och andra redan gör stora förändringar i sammansättningen och utbildning / arbete bakgrund av deras lag.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Dessa tekniska färdigheter … kan ange back-end, lång svans minskning av sitt marknadsvärde betydelse.

En IT-avdelningens arbetsgrupp idag är en direkt återspegling av de system som laget har historiskt stöd. I många IT affärer, skulle det inte vara ovanligt att hitta de flesta människor med teknisk bakgrund. Det beror på att dessa personer har fått i uppdrag att driva och / eller utveckla ett antal transaktionssystem.

Men låt oss titta närmare: Dessa personal har varit tvungna att arbeta, plåster och upprätthålla lokala applikationer och tillhörande hårdvara under de senaste 2-4 åren. De färdigheter som behövs för att göra detta krävs ofta databehandlings grader, olika mjukvaru certifieringar, kunskap om operativsystem, databas tuning färdigheter, etc. Ytterligare IT-proffs har solida kunskaper i programmering som tillåter dem att bygga transaktionsbehandling eller bok-of-record system. Men, rakt igenom, dessa människor är teknisk och har teknisk bakgrund. Du kommer inte hitta många humaniora majors eller några stora företagen som har “-ology” i sitt namn.

Även om alla dessa tekniska kunskaper har varit avgörande för att föra stora produktivitet och effektivitetsvinster i företagen, kan de ange back-end, lång svans minskning av sitt marknadsvärde betydelse. Faktum är, företag vill ha en annan typ av lösning i dag och de vill ha det på olika miljöer. Företagen behöver nu en annan typ av IT Pro att köra nästa våg av datorer för deras företag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Där du ser den största förändringen drivrutinerna redan i spel är några av de utvalda applikationsprogram företag. Dessa företag skapar mobila applikationer som är mycket mer än en ny plattforms eller portning av en traditionell bok rekord ansökan till ny formfaktor. De bästa nya mobila program är utformade på nytt, inte bara för mindre formfaktor, men för en annan typ av användare med olika behov och begränsningar. Den moderna mobilanvändaren vill ha något “konstruerad” inte Likaså de vill ha något “utformad” för deras on-the-go livsstil och mobila enheter “programmerad.” – De inte vill “portade” applikationer. Dessa skillnader är monstruös.

Infor, New York-baserad applikation programvaruleverantörer, fortsätter den nygamla sin programvara. De anlitade en rad icke-IT-folk med stora design kotletter från Madison Avenue, mode och andra discipliner för att skapa nya applikationer som är visuellt tilltalande och tilltalande att använda. Säg sanningen, när var sista gången du kände din ERP: s ingångsskärmar var visuellt tilltalande eller tvingande att använda? Förmodligen aldrig!

Nu måste det ha kräsna öga artist. IT måste skapa “upplevelser” för sina system “användare.

I den mobila världen, programutvecklare behöver utveckla mindre appar som är (och jag vet att det låter klyschigt) faktiskt lätt att använda. Appar bör vara brainless att fungera framgångsrikt. Detta är faktiskt en ganska svår uppgift eftersom det innebär mer än användbarhetsmätningar. De bästa designers tittar på färgpaletter och diskutera saker som hur väl en färgblind person som kommer att göra med dessa skärmar. De bästa designers slåss med de interna IT-människor som vill sätta alla funktioner och möjligheter på en skärm när de flesta användare behöver bara fylla 4-5 fält. Denna nya typ av design kräver en uppmärksamhet på detaljer som inte har lärt sig att flera generationer av IT-proffs.

Stora färdigheter och en “öga” för design är ofta färdigheter som inte våren ut från kapslade IF / sedan kod uttalanden. Snygg design är ofta som stor konst: du vet det när du ser det. “Ser” stora ingångsskärmar eller rapporter var aldrig något jag lärde när jag var en programmerare. Om du tror att en data laden, 93-kolonn kalkylblad är ett konstverk, skulle jag vara villig att satsa de flesta användare inte håller med. I själva verket vet jag inte hur man “se” en 93-kolonn något på dagens mobila enheter ändå.

IT är på väg bort från en tid där vi kände sig tvingad att sätta in varje egenskap, funktion, dataelement, etc. i varje rapport, skärm, etc. Nej, nu måste ha kräsna öga artist. IT måste skapa “upplevelser” för sina system “användare. Användarna vill ha något mer än rader och kolumner av siffror. De vill ha en visceral, övertygande, mycket kommunikativ användarupplevelse.

Jag misstänker att de flesta IT-butiker har lite av denna färdighet i egen regi.

Titta på leverantörer utveckla analytiska och e-handelsprogram. De spenderar förmögenheter på människor med enastående samhällsvetenskapliga bakgrunder. De anställer beteendevetare, sociologer, psykologer och mer. De behöver dessa människor att hjälpa sina teknikkunniga IT folks utveckla appar som fungerar med de människor som använder dem och inte motarbetar dem.

Först behövs kompetens: Design program för att maximera användarupplevelsen

Tänk på det: Kan din IT butik räkna ut “Varför så många shoppare på vår e-tail webbplats överge sina kundvagnar strax före kassan? “Skulle de vet vad de troliga bakomliggande orsakerna kan vara? Skulle de vet hur man samlar in den här informationen?

Liksom i någon större systemutveckling ansträngning, skulle inte du vill ta i den verkliga ämnesexperter för?

Chansen är din IT-butik kan identifiera när nedläggning inträffar och om Internet bandbredd hastigheter var en bidragande faktor. Men för att verkligen förstå varför folk uppvisar det beteende som de gör kräver specialiserad kunskap i hur människor tänker och hur de mår. Den grundläggande orsaken till detta beteende kan bero på webbplatsen ber om massor av personalinformation förbeställa. Detta kan leda till att vissa användare att omedelbart dra sig undan från platsen som ditt företag inte har gjort någonting än att vara en pålitlig leverantör till denna kund. Förtroende, perception och andra mjuka sidan kunskap kan vara ekonomiskt kraftfull för att veta om man vill utveckla stora program och analyser.

Jag är inte med argumentet att det folk saknar dessa kunskaper. Vi har alla en rättvis mått på dessa annars skulle vi inte fungerande medlemmar av civilisationen. Men, precis som i alla stora systemutveckling ansträngning, skulle du inte vill ta i den verkliga ämnesexperter för?

För ett par år sedan, gjorde jag en konsult spelning med en lysande industriell psykolog. Varje dag, vi satt i på rörelse utskottets möten en stor tillverkare. Under dagen skulle vi tyst jämföra anteckningar. Vi båda hade många, om inte de flesta, av samma iakttagelser men jag kunde inte säga exakt varför jag nått mina slutsatser. Han kunde inte bara bekräfta mina observationer men han visste också vetenskapen bakom dem och han visste några mäktiga slick tekniker för att verkligen flytta kunden tillsammans.

Den nya IT måste göra en avvägning mellan beteendevetenskap och teknisk / tekniska discipliner. Varje CIO måste nu fråga sig själva: “Vad är det rätta högra hjärnhalvan / vänster hjärn färdigheter som behövs för vår IT-grupp? “Låt mig veta om du har detta redan svarat.

Nästa: Ett område som det ska absolut egen

Detta är ett område som det absolut borde äga.

Alla dessa år med Agile, Scrum, etc. har skapat en hel del människor skickliga i att utveckla delar av applikationer snabbt. Men i samtal med IT-ledare (och några av mina egna klient erfarenheter har burit ut), är det få verkligen ovanligt att hitta någon som vet hur man tar utdata från dessa nya tillämpningar och faktiskt få in det i andra system, databaser och moln.

IT behöver människor som ansluter prickarna. De måste göra nya användarupplevelser och psykiskt sunda program faktiskt fungerar.

Andra behövs skicklighet: En intim kunskap om hur det mänskliga sinnet fungerar, känns och tänker

Tredje behövs skicklighet: Översättning och övergångs färdigheter

Vad är en CIO att göra?

Utmaningen

Jag har personligen stött på “Functional Analytiker” som inte vet lite om detta. De vet vad konfigurationsinställningar för att ange och lite annat. Företagen behöver folk som kan översätta och övergångs data från olika applikationer till / från olika system och datalager. Denna färdighet verkar vara en bristvara.

Jag hörde nyligen en huvudtalare, själv en Gen Y arbetare, uppger att Gen Y folk verkligen beundrar Boomer generation som Boomers skulle kunna utforma och bygga Apple iPhone. Han var övertygad om att “hans folk”, andra Gen Y-ers, inte förstår någonting om hur man skulle ställa om att utforma något så komplext och kraftfull. Hans generation bara vet hur man arbetar varje liten bit av funktionalitet finns av dessa enheter. Och detta är problemet i ett nötskal. IT behöver människor som verkligen förstår hur svårt det ibland är att göra vackra, nya mobila eller analytiska applikationer verkligen leverera affärsnytta.

IT behöver människor som ansluter prickarna. De måste göra nya användarupplevelser och psykiskt sunda program faktiskt fungerar. Detta är inte IT-verksamhet – detta är en ny typ av integration skicklighet.

Jag väntar på att intervjua CIO som faktiskt ber arbetssökande att ta med sin portfölj till intervjun. Även om det händer, jag är inte säker på de flesta CIO: er skulle veta hur man ska värdera en design professionell kropp av arbete. I själva verket är jag inte säker på de flesta CIO: er är faktiskt kvalificerade att utvärdera någon av kandidaterna med snygg design och samhällsvetenskapliga bakgrunder. Och det är ett problem för CIO: er.

När jag talade nyligen med Sam Yen SAP, vi diskuterade detta mycket problem. Han bekräftade att “Om en CIO är tekniskt, kanske de bör inte göra hyra av den visuella designern. “Som vårt samtal fortskred, angav han att hans företag använde en ledande design företaget att veterinär potentiella kandidater.

Sam också identifierat åtminstone tre typer av konstruktion skicklighet typer företag behöver

Sam sade också att få designers kan göra alla dessa färdigheter. Var och en kan vara stark i en kompetens men inte i alla.

Dessa nya IT-kunskaper kommer att ge IT-team något Sam kallas “ambidextrous tänkande”. Det är då det har människor starka i både vänster och höger hjärn kompetens. System som är utformade med ambidextrous tänkande är mycket önskvärt för användare. De är nyanserad. Och levererar de konkurrensfördelar.

IT måste förändras för att förbli verksamhet relevant. IT kommer att bestå av ett annorlunda, bredare uppsättning färdigheter. Dessa färdigheter men har aldrig lagts tillsammans innan och övergången kommer att utmana företagsledare, IT-personal och akademiker.

IT går in i postindustriella Age. Hastigheter och flöden är soooooo förra tisdagen.

Jag misstänker att den nya tiden kommer att ha en mer humanistisk inriktning eftersom den måste lära sig att leverera insikter i varför och hur människor verkligen vill göra saker. Vi behöver det för att göra mer än bara vara inspelare och tabulatorer. För att det ska avslöja nya sanningar och ger helt nya typer av vägledning behöver yrket en infusion av nya färdigheter. IT kommer att behöva arbeta mer med aningar, sinnen och andra mindre än perfekt (men ganska mänskliga) data. Det är denna mjuka vetenskap som jag tror kommer att driva några av mina mycket logiska, Spock-liknande kamrater galen.

Akademiker kommer förmodligen vill diskutera hur många “ology” kurser en ny präglade IT bör större ha.

CIO kan göra klokt i att kolla in ett par ledande applikations- och analytiska leverantörer som de konfronterar dessa typer av designfrågor i spader. Jag nämnde Infor och SAP tidigare som de har lagt ned mycket pengar bakom deras ansträngningar och de visuella förändringarna ganska talande. Men så är också en pratstund med Infor kardborre kreativa team.

Om CIO och akademiker inte kommer att göra denna förändring frivilligt, är systemintegratörer redan på väg på detta sätt. Dessa företag plockar upp design talang vänster och höger.

De flesta integratörer i allmänhet gillar att vara vid eller strax före många marknadsrörelser. De vet att molnlösningar tydligt sparka den lokala program till gatan. De vet att datorkraft har gått till en nyttighetsmodell (ungefär som el gick på detta sätt nästan ett sekel sedan). De vet också att det kan finnas en möjlighet att förvärva en massa bra design talang och åter sälja denna kunskap till CIO (med en lämplig konsultarvode markup, naturligtvis).

Integratörer och app leverantörer telegraphing framtiden för IT redan om du är kunniga nog att se ledtrådar. Tiden för IT att börja ändra sin mix kompetens är nu.

Och om du är en CIO eller IT-chef med viss tyngd i den högre utbildningen, tycker om att ha några verkliga hjärta till hjärta samtal med dekanerna för dessa institutioner. Din uppriktighet och insikter i frågan kan verkligen stimulera någon förändring i de våningar organisationer.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst