Google samlar trupper för att begränsa regeringens tillgång till molnbaserade data

Google försöker att samla grupper och företag i en lobbying ansträngning att driva på åtgärder som skulle begränsa hur mycket tillgång statliga organ skulle behöva molnbaserad kommunikation.

Enligt Bloomberg, är tillgång till e-post och handlingar som begärs månad av amerikanska myndigheter, Google ensam emot upp till 1.400 förfrågningar per månad.

När utfärdat en statlig begäran enligt stämningar eller domstolsbeslut, kommer företaget att släppa information, inklusive IP-adresser och registreringsuppgifter – men inte det faktiska innehållet i e-post, video eller texter.

Kalifornien-baserade företaget har enligt uppgift varit att prata med både advocacygrupper och andra företag om en ny lobbying ansträngning mot 1986 elektronisk kommunikation Privacy Act, som nu eventuellt föråldrad på grund av utbyggnaden av molnbaserad teknik – och inte skydda information på samma sätt som fysiska dokument när det kommer till husrannsakningsorder.

Med tanke på verkligheten i hur människor lever och där det går i den digitala världen, är det en viktig tid för regeringen att agera för att uppdatera lagen, “David Drummond, Googles chefsjurist, sade publikationen.” Det är en tvåparti fråga och jag tror att den kommer att bygga eftersom medborgarna förväntar sig detta.

Data som lagras på distans på molnbaserade servrar tillåter vissa e-post och innehåll nås utan domstols stöd, enligt Googles tjänstemän. Över två tredjedelar av 8,438 förfrågningar Google fick förra året för denna typ av data gjordes utan en husrannsakan.

Senatens juridiska utskott ordförande Patrick Leahy, en av de ursprungliga skaparna av elektronisk kommunikation Privacy Act, säger lagstiftningen är nu föråldrad på grund av modern teknik, och planer på att införa uppdateringar lagen i år. Men Konrad Motyka, ordförande i FBI-agenter Föreningen anser att detta kan försvåra utredningar och göra jobbet med FBI svårare.

Enligt IDC är sannolikt att nå $ 100.000.000.000 globalt år 2016 utgifterna för molntjänster.

Google spenderar stora summor på politisk lobbying varje år, efter att ha tillbringat $ 16.500.000 på lobbying förra året. I juli 2012, gick tech jätte företag, inklusive Amazon, eBay och Facebook för att starta “Internet Association”, som är tänkt att fungera som en enad röst för högteknologiföretag att förmedla sin syn på både politiska och regulatoriska frågor i USA Stater.

Google är också en del av “Digital Due Process” bildades 2010 och baserat på sekretesslagstiftning. Andra medlemmar inkluderar Facebook, Microsoft och American Civil Liberties Union, gruppen söker nu förändringar i integritet online reglering.

Dessutom lanserade Google en kampanj mot tyska stats förslag som skulle tvinga sökmotorer, att betala en avgift, när de tar upp nyheter utdrag i webbresultat.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning