ABI Research: Tablet transporter förväntas att störta $ 64 miljarder 2013

Traditionella datorer är att ha, en ungefärlig tid just nu, men det kan inte sägas för tabletter.

En ny rapport från ABI Research hävdar att världen tablett försäljningen förväntas överstiga ca $ 64 miljarder 2013.

För att bryta ner det ytterligare, ABI förväntar sig att mobiltelefontillverkare kommer att leverera cirka 150 miljoner tabletter i slutet av året. Att tilldelning sägs vara värt $ 64 miljarder dollar.

Så tekniskt, det finns fortfarande en skillnad mellan transporter och inköp av konsumenterna, men det är en hel del deg antingen sätt du ser på det.

Forskare pekar mot formfaktor av tabletten som den viktigaste försäljningsargument, vilket tyder på att de “bekvämlighet och rörlighet förmåner som erbjuds av pekdatorer visar inga tecken på avmattning intresse efter rekord levererade enheter och intäkter rapporterades av enhetsförsäljare under 2012.”

Men vilken mobil OEM förväntas gynnas mest av detta hopp?

ABI antydde att Samsung kan hamna med övertaget här – om det kan utföra en välplanerad strategi, enligt ABI mobila enheter ledande praxis regissören Jeff Orr.

Med tanke på att Apple har dominerat tabletten marknaden sedan debuten av iPad i 2010, Orr diskuterade också iOS maker utsikter i år.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Tidvattnet är definitivt vända mot Android-baserade tabletter, men Apple inte kommer att sloka som det känns tävlingen närmar sig. IPad Mini var en snabbt införande under 2012, men ABI Research förblir försiktiga om den nedersta raden inverkan detta har för Apple. Det första kvartalet 2013 bör vara första gången där produktionen kunde möta efterfrågan på marknaden och en bättre känsla för hur mycket 9,7 “iPad volym har bytt till mindre, billigare mini kommer att förstås.

Men bara i går rapporterades det, att de kommande iPads kan försenas som Cupertino, Kalifornien-baserade företaget arbetar ut några kinks runt displayen och möjliga fingeravtrycksteknik.

Således kan detta vara där Samsung kilar sig i ytterligare i den globala tabletten marknaden och dra nytta av denna försening.

ABI: s fullständiga rapport om medie tabletter och e-läsare är tillgängliga online nu.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell