Amazon förvärvar Ivona, bulks upp på taligenkänning

Amazon meddelade idag att man kommer att förvärva Ivona Software, det polska företaget som levererar sina Kindle Fire pekdatorer med taligenkänningsteknik.

Villkor för affären har inte offentliggjorts.

Idag Ivona teknologi driver text-till-tal, “guiderösten”, och “utforska genom beröring” funktioner på Amazons tabletter, med förvärvet räknar djupare integration.

Audio-baserad inmatning har blivit en het handelsvara under de senaste åren, eftersom tekniken största företag utforska icke-visuella sätt för användare att manipulera mobiltelefoner. Apples Siri är den mest framträdande och konsumentbeklädnad av gäng, men tekniken också befogenheter i bilen telematiksystem (såsom Fords Sync) och företagsfunktioner (t.ex. transkribera läkarnas anteckningar om patientbesök).

Om du är intresserad, skrev jag en lång inslag om ämnet på webbplatsen innovation sinnade syster-site SmartPlanet.

Amazon föra Ivona (och dess 17 språk) in i fållan speglar utvecklingen av teknikföretag lägga specialister till sin vertikal stapel. Det räcker inte längre att bara tillverka en tablett, i dag, måste du kontrollera komponenterna, algoritmer och programvara ekosystem, också.

Den största värdet av att förvärva ett företag som detta är inte bara möjliggörande teknik, men den enorma mängden data som har till hands eftersom det är raffinerad att tekniken. På många sätt ser vi ett eskalerande krig på back-end mellan tech största aktörer: Apple (via Nuance), Google, Microsoft, och nu Amazon.

Ivona säljer också sina varor till företag som är intresserade av ansökningar om tillgänglighet, offentligt tillkännagivande / transport, telekommunikation och e-lärande, det är oklart om dessa erbjudanden kommer att stå efter förvärvet. (Troligtvis kommer de lämnas ensamma, om de inte direkt konkurrera med Amazons produkter.) Och himlen är gränsen för Ivona teknik för att ingå i Amazons företag verksamheter.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar