Apple iPod 10GB Review

Med andra ord har Apple gjort en bra sak ännu bättre, även om vi fortfarande vill att bolaget skulle innehålla en väska och en bältesklämma, särskilt med tanke på den iPod ganska rejäl prislapp.

Såvitt utformning är berörda, Apple gjorde allt rätt med den ursprungliga iPod, och det gjorde inte göra några ändringar i kosmetika med denna version. När du öppnar lådan, är det första som du märker (efter den flerspråkiga klistermärke uppmanar dig att inte stjäla musik) är höljet, som är gjord av blankt rostfritt stål på baksidan och en tjock skiva av Lucite på framsidan. En stor skärm gör det möjligt att enkelt visa enhetens enkel menystruktur och sånger kategoriseras efter spellista, album eller artist är alla lätta att hitta. Vi uppskattar särskilt scrollhjulet på framsidan av den enhet som gör att du enkelt navigera i menyerna. När håller 185g enheten i ena handen, kan du klicka dig igenom varje låt, album eller en spellista mycket snabbt.

Till skillnad från andra jog rattar eller knapp navigationssystem, accelererar på scrollhjulet när du vrider den, vilket möjliggör den typ av manövrering som behövs för att få igenom 10GB-värde av MP3-filer (ungefär 2000 låtar kodade med en bithastighet på 160Kbit / s) i ren sekunder. IPod-Sonics är ganska bra, producerar rent ljud genom anständiga hörlurar och med inte mindre än 31 EQ inställningar, tack vare ny ny firmware. Som nämnts, var utjämningsfunktionen frånvarande i 5 GB versionen.

Ett problem som vi önskar Apple skulle ta upp i sin uppgradering nästa firmware är bristen på ett CV funktion. När du lyssnar på ljudböcker, var vi tvungna att rulla hela vägen genom den långa inspelningen att hitta där vi hade lämnat ut. Från och med nu, fortsätter iPod endast mellan låtar.

Men i alla våra tester, iPod aldrig missat ett beat eftersom det spelar låtar från en hoppa fria flash-minnesbuffert som förmedlar musik från hårddisken. Men ändå, om du vill ha något speciellt för jogging, kan du vara bättre med en ljusare flash-baserad mp3-spelare, som inte har rörliga delar. Än så länge, de effekter som jogging har på hårddisk-baserade spelare är okänd.

Innan iPod dök USB var det snabbaste sättet att överföra filer till en MP3-spelare. Tack vare iPod FireWire (IEEE 1394) anslutning, fyller upp hela 10GB tar bara 20 minuter. Utför samma bedrift via USB 1.1 skulle ta minst 10 timmar. Och iPod har inte bara den snabbaste filöverföringar, men även den smartaste. Det är den första mp3-spelare för att automatiskt synkronisera jukebox programvara (i det här fallet, iTunes 2.x). Anslut bara iPod till din Mac, luta dig tillbaka och titta på iTunes starta och överföra varje ny låt, album och spellista på enheten. Samtidigt, dina nya kontakter överföra från kompatibla program – för närvarande Palm Desktop 4.0 eller senare och Entourage för Mac OS X eller Mac OS 9, men inte Outlook i någon av dess inkarnationer. FireWire-anslutningen laddas även iPod batteri som varar 10 timmar. Om du inte är i närheten av datorn, kan du ladda enheten med en ultrakompakt fällbara adapter som ansluts till ett vägguttag och befogenheter upp iPod genom samma FireWire-uttaget.

IPod fungerar som en bärbar lagringsenhet för att transportera alla filtyper mellan två kompatibla datorer. Av hänsyn till upphovsrättsinnehavarna, kan det synkronisera MP3 till iTunes bara på en enda Mac. Men genom att aktivera Visa dolda mappar önskemål, kan du komma runt detta skydd och fritt färja MP3 mellan datorer.

Ett vanligt klagomål har varit iPod brist på Windows stöd. På produkt tillkännagivande, Apples vd Steve Jobs nämnde att sådan kompatibilitet så småningom skulle komma, men han verkar inte vara i en stor brådska att lägga till den. Under tiden kan Windows-användare köpa en £ 15 till £ 60 FireWire-kort och Mediafour s $ 40 (£ 27,84) XPlay, programvara (fortfarande en förhandsutgåva) för att få låtar och data på iPod. Men PC-användare fortfarande inte kommer att kunna överföra kontaktlistor eller autosync iPod med musik på sin dator.

Förutom sina branta begärda priset, de enda problem med denna nya iPod är dess brist på en bältesklämma, en väska och ett CV funktion – liksom de infödda Windows oförenlighet. tredjepartstillverkare har löst de flesta av dessa problem, och Apple kommer sannolikt att lägga ett CV funktion i framtida uppgraderingar av firmware, men det skulle vara trevligt om företaget ingår allt på framsidan. Som sagt, detta är fortfarande den bästa MP3-spelare som vi har testat hittills.

Apple iPod (40GB)

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator