BMW planerar själv kör bil lanseringen av 2021

Kan BMW: s första förarlösa fordon ser ut sin futuristiska Nästa 100 konceptbil?

Varför Volvo tror Kina är vägen till att göra förarlösa bilar en framgång, Ford: Själv köra bil är fem år borta från att förändra världen, varför vi inte kommer att lita på robot bilar tills de kör precis som vi

BMW vill ha sin första helt förarlösa fordon på vägarna inom fem år har den tyska biltillverkaren VD Harald Krueger avslöjas.

Krueger uttryckte sin ambition för BMW att lansera sin första självständiga fordonet vid företagets årliga bolagsstämma i München. BMW är för närvarande fokuserar mycket på ‘i’ elbil området och Krueger ser flytta in helt autonoma fordon som en naturlig förlängning av denna strategi.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode gamble

“Under 2018 kommer vi att lansera en BMW i8 Roadster. Detta kommer att följas 2021 av BMW i nästa, vår nya innovation förare, med autonom körning, digital anslutning, intelligent lättviktskonstruktion, en helt ny inredning och slutligen föra nästa generation av elektromobilitet till vägen, “sade han till aktieägarna.

Vårt mål är redan klart definierade – att vara nummer ett i autonom körning “, sade han, med argumentet att” fordonssäkerhet och säkerhet för våra kunders personuppgifter “är en” högsta prioritet “för BMW och” något som skiljer oss från andra leverantörer.

Tills nyligen, BMW: s moderbolag Daimler var enligt uppgift i samtal med Apple om ett samarbetsprojekt på automonous fordon, men det tyska företaget sägs ha gått ifrån en affär efter att det inte går att komma till rätta med som kommer att äga uppgifter från kundernas körning.

Strävan efter att utveckla förarlösa bilar blir allt mer konkurrensutsatt, med ett antal uppmärksammade biltillverkare arbetar på projekt inom detta område. V OLVO redan har framfört planer på att testa förarlösa fordon på gatorna i London från nästa år, medan Toyota öppnade nyligen ett forskningsinstitut med inriktning på “helt autonom” körning.

FRAMTIDENS autonoma fordon

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning