Cisco Iox ger appar till nätverks kant i senaste sakernas Internet spel

Först var det cloud computing. Nu Cisco går djupare med vad den kallar “dimma computing.”

Nätverksjätten har presenterat en ny plattform, återigen kretsar kring sakernas Internet.

Den här gången ligger fokus på mjukvara är att Cisco Iox plattformen är en arkitektur som kommer att ge routrar och switchar med beräkningsförmåga i syfte att hantera stora mängder ostrukturerad information hälla ut anslutna datapunkter.

Cisco gav en exempel användningsfall av en fjärr oljeledning ställa upp med en nätverksansluten router och sensorer för att upptäcka läckor.

Fem år tills sakernas Internet anländer? Därför hoppas jag att det är mycket, mycket längre, 2015 säkerhets förutsägelser: IoT attacker att gå moln brott och Ransomware, sakernas boom signaler möjlig nätkapacitet överbelastning: IDC

Cisco Iox är också tippad som en öppen plattform, som fungerar som en korsning mellan öppen källkod Linux operativsystem och Cisco IOS nätverksoperativsystem.

Det innebär att kunderna i nästan alla branscher från transport till allmännyttiga organ kommer att kunna utveckla, driva och hantera sina egna appar på Cisco-märkta nätverksenheter, inklusive IP-videokameror samt switchar och routrar.

Cisco Iox kapacitet kommer att börja rulla ut för Cisco industri routrar initialt under våren, med flera lösningar för att följa som företaget fortsätter att hamra ut industrin partnerskap och teckna kunder Iox-baserade lösningar.

Det har varit en stor vecka för Cisco,. På tisdagen lanserade San Jose-huvudkontor drift nästa fas i sin ansökan Centric Infrastructure (ACI) vision med en serie programmeringsgränssnitt och programvara som utformats för att ansluta företag datacenter med offentliga och privata moln .

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”