Egenera och HP-partner för att leverera konvergerade infrastruktur

Egenera och HP meddelade bara att Egenera PAN (Processing Area Network) Manager är nu tillgänglig på HP Bladesystem c-Class-servrar.

Detta drag gör att organisationer som använder HP: s Bladesystem c-klass servrar för att verka i en mer stordator-liknande miljö som ska minska de totala kostnaderna för drift och IT-administrationskostnader i specifik.

Egenera Inc., en pionjär i öppen konvergerad infrastruktur och Unified Computing, meddelade idag att man kommer att leverera sin konvergerade PAN infrastruktur Manager ® på HP Bladesystem c-klass serverblad baserade på Intels processorteknik. Genom att integrera Egenera mest avancerade frisättning av PAN chef med HP: s marknadsledande serverblad baserade på Intel Xeon processorer med flera kärnor och Virtual Connect FlexFabric modul har kunderna en branschledande lösning som förenklar datacenter. Lösningen ger kunderna större flexibilitet och skala för serverdrift, och samtidigt minska komplexiteten, risker och kostnader. Kapitalisera på fördelarna med HP Virtual Connect FlexFabric modul, kommer den senaste versionen av PAN Manager ger en tiofaldig ökning av genomströmning för PAN Manager-miljöer.

Egenera tillkännagivande visar vidare bolagets åtagande att tillhandahålla heterogena lösningar som låter företag väljer maskinvaruleverantörer när utbyggnaden konvergerad infrastruktur och Unified Computing lösningar. Bolagets PAN Manager stödjer nu HP, Fujitsu och Dell-plattformar, samt Egenera egen Bladeframe ® erbjudande.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. IT och inrättningar folks älskade stordatorer eftersom allt (processorer, minne, lagring och nätverksfunktioner) till tätt kopplade och sålunda mycket lättare att hantera. Industri standardsystem, men tog en annan strategi, det vill säga en låda för varje funktion och en annan leverantör för varje ruta. Även om detta gjorde det möjligt för miljö att växa och utvecklas snabbt, också skapat den komplexitet.

Egenera produkter visar att det är möjligt att bygga en enhetlig datormiljö utan att behöva tillgripa med hjälp av en enda leverantör lösning som kan innehålla inlåsningar som en organisation inte vill acceptera. Detta kommer också att ses har ett bra drag av återförsäljare och lösningar leverantörer som vill bygga med hjälp av denna teknik, men inte gillar de villkor som erbjuds av andra leverantörer.

Som alla administratör skulle säga, leder komplexitet direkt till ökade kostnader, större möjlighet till problem att uppstå och kan vara fiende till bättre funktion på lång sikt. Det är uppenbart att med antagandet av en mer virtualiserad programvarumiljö, som föra separata funktioner tillbaka tillsammans i ett enda skåp är på god väg också.

Jag har påpekat detta innan också. Egenera var en av de första leverantör av branschstandard system som gick i riktning mot konvergerade systemarkitektur. Företaget har erbjudit en mycket kraftfull datorlösning under en lång tid. Nu HP: s system kan gå med i klubben.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Under de första åren, föreslog jag ofta att PAN Manager programvaran som gjorde miljö verkar enhetligt och lätt att hantera, var alldeles för bra för Egenera att hålla sig själv. Jag antar att alla kunder, analytiker och journalister säger samma sak måste slutligen övertygade företaget att det måste bredda sin bas. Den första partner var Dell sedan Fujitsu och nu HP. Vem är nästa, IBM?

Organisationer som drömmer om att ha en mer stordator liknande miljö med hjälp av bransch standardsystem skulle göra klokt i att lära sig mer om Egenera PAN Manager och hur det fungerar med HP: s Blade.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning