Facebook flirta med drottningen av diamanter

I 1959 Richard Condon roman The Manchurian Candidate, Sargeant Raymond Shaw börjar glida in i hans hjärntvättade alter ego genom uppmanas den enkla frågan: “Varför inte fördriva tiden genom att spela lite patiens?”

När Shaw ser drottningen av diamanter, blir han en känslolös mördare. Bonde i hans kommunistiska handler önskan att störta den amerikanska regeringen.

Nyckeln till Shaws tillfällig omvandling är behovet av att förändra sina känslor, att inaktivera hans resonemang och kunskap så att han kan riktas till den föreskrivna slutsats – i Shaws fall mord.

Vi kan bara hoppas att Facebook deosn’t har något som smygande i åtanke, även om dess, senast integritet och känslor experimentera kontroverser, har vissa slutanvändare som hotar att döda sina konton.

Tekniskt sett enligt Facebook, de 700.000 eller så ovetande deltagare i den (virtuella) social webbplats (verkliga världen) socialt experiment under 2012 samtyckt till att bli behandlad på det sättet genom att gå till Facebooks villkor.

Men vad som verkligen utsatts är mer bevis på att Facebook är fortfarande på sin, samma gamla integritet och förtroende mindre bana, vilket förklaras bort av dess samma gamla rad ursäkter som noterats av Mike Isaac på New York Times.

Som veckan bär på, är Facebooks Data Science laget tar i kritiken och säger att det har genomfört strängare riktlinjer sedan känslor studien, även om det har visat sig att Facebooks data användning politik, inte uppdaterats med “forskning” förrän efter känslor testa. I slutändan kommer lagets handlingar säger mer än deras uppdateringar.

Argumentet här slås på etik. Akademisk forskning styrs av etik och förmågan att skapa förtroende. American Sociological Association (ASA) har en fem poäng Code of Ethics som bönfaller sociologer “att sträva efter högsta möjliga standard för uppförande i forskning, undervisning, sedvänjor och service.”

Facebook: Oetiskt, opålitliga, och nu rent skadligt, Business Analytics: Behöver vi uppgifter forskare?

Det är vanligt att sociologer säkra faktiska tillstånd från dem som deltar i sina studier. Mot denna bakgrund Facebooks kryssrutan, ser underförstått samtycke modell dumt.

“Jag tror detta hela incidenten kommer att orsaka en hel del nytänkande” om förhållandet mellan näringslivet och den akademiska forskare, Susan T. Fiske, redaktör för Facebook studien och professor i psykologi och offentliga angelägenheter vid Princeton University, berättade Wall Street Tidning.

Strålkastarljuset här är på Facebook, men inte luras att de fungerar solo. Yahoo, Microsoft, Twitter och Google bland andra gör sin egen forskning på sina egna mega dataset. De har alla varit termer-och-villkor betrodda i det förflutna med några visat sig ha brutit mot detta förtroende. Alla dessa datamängder hålla stor makt och stort ansvar för sina förvaltare.

Utöver den etiska frågan, måste man titta på moral Facebook agerande. Det finns inte en enda sund relation på planeten baserad på vrida, svarvning och manipulation av de andra deltagarna känslor. Så det är svårt att tro Facebook, som är i relationen verksamhet, inte se det här.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

“Anledningen till att vi gjorde denna forskning är att vi bryr oss om den känslomässiga effekten av Facebook och de människor som använder vår produkt,” Facebook forskaren Adam Kramer, som har en doktorsexamen i socialpsykologi, sade i sin blogg “ursäkt” för känslor experimentet . “Vi kände att det var viktigt att undersöka den gemensamma oro för att ser vänner lägga positivt innehåll leder till att människor känner negativ eller utelämnas.”

Det är en förståelig känsla för ett företag som fruktar opt-out.

Det väcker också frågan vad Facebook kommer att göra med den kunskapen, om något? Skicka en låda med Kleenex till Facebook ensamma hjärtan som inte har imponerande flöden? Taggen som trakasserar dem som gör det?

Vid någon punkt i verkliga och virtuella livet måste du lämna boet och möta världen, där saker och ting är inte alltid vacker. Inte ens Facebook kan göra det försvinna genom att segmentera och tuning användare för speciella-ändamål eller resultat.

Det oroande är att Facebook slutsatser antyda en förmåga att manipulera en persons känslor, vilket gör dem lite gladare eller lite mer melankoliska. Med denna förmåga används vid nyckel gånger vad kan man påverka, ett samtal, en rörelse, en regering, ett företag IPO, en konkurrent, ett val, eller kanske bara en sekretesspolicy uppdateringen?

Kan Facebook leverera marknadsförare version av Raymond Shaw? En un-naturlig född konsument. Väljarens version? Alltid version? Den Zuck versionen?

Talar vi känsla analys eller känsla manipulation? Den senare får du till önskad slutsats mer effektivt och mer i linje med strategin. Raymond Shaw pluton kamrater var hjärntvättade sig att betrakta honom som “den snällaste, modigaste, varmaste, mest underbara människa jag någonsin känt i mitt liv.”

Kanske är det ingen slump att Manchurian Candidate har sin egen Facebook-sida.

Vad kan det innebära i framtiden för att fråga “Varför inte fördriva tiden genom att göra en liten Facebooking?”

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund