Hortonworks ‘Murthy: Hadoop nästa uppgift är att vara mer företagsvänligt

Hortonworks grundare och arkitekten Arun Murthy beskrev sin vision för Hadoop nästa årtionde och utsikten är avgjort mer företagsvänlig och förbruknings.

I sitt tal vid konferensen Apache Big Data Europe i Budapest, Ungern, Murthy sade framtiden för Hadoop är sy ihop program för att hantera databearbetning i ett aggregat. Framöver kommer dessa aggregat är viktiga verktyg för företag som Hadoop förvisas till infrastruktur. Målet är att eliminera friktion driva ett företag applikation eller process på Hadoop. Hortonworks ‘Murthy

Denna enhet strategi kommer att öppna upp Hadoop och stora data till fler företag. Idag har ett företag att arbeta med en rad separata projekt och program. Med andra ord, att bygga på toppen av Hadoop innebär att företagen måste vara väl insatt i en serie av akronymer som garn och Spark.

Murthy uppfattning är känd för några skäl. Först har Murthy den Hadoop trovärdighet eftersom han ledde laget som byggde det. Murthy var ledningen Yahoo Hadoop Map-Minska utvecklingsteam som till slut spanns ut för att leka den stora dataenhet i hela företaget. Nu som en ledande röst för Hortonworks och Apache committer har Murthy en stor säga i Hadoop framtida utveckling.

Den andra anmärkningsvärda objekt i Murthy tal, som förhandsvisades för webbplatsen, är att framtiden har en affärsinriktad lutning. Hadoop är i tyget analys på många företag, men har inte haft anslutningar och användarvänlighet på egen hand. Som ett resultat har en uppsjö av leverantörer tagit Hadoop och blandas i proprietär programvara för att göra det lättare att använda. Användarvänlighet, kunde dock betalas i inlåsning.

Murthy sade nästan decennium av Hadoop existens har gjort “tusen blommor blomma.” I själva verket har Hadoop haft en uppsjö av Apache förlängning projekt som har flyttat det framåt. Nu Hadoop behöver några fler projekt för att komma till Murthy vision, som är draghjälp av följande teman

Om du lägger alla dessa saker tillsammans, måste du gå från en transaktionsdata världen pretransactional världen “, säger Murthy.” Vi går från att vara app centrerad till att datacentrerad.

I Murthy bedömning kommer Hadoop måste kunna reproducera affärslogik. Och för att få bättre på affärslogik, kommer Hadoop behöver Murthy monteringskoncept.

Ett aggregat är i huvudsak en serie av applikationer och affärslogik verktyg ihopsydda. Dessa mini program, som behållare, kan bytas på ett ut och fixade. “Tanken är att driva och säkra en konsekvent församling”, säger Murthy.

Eftersom det är en enhet, gör det lätt att få värde ur Hadoop utan att behöva Jerry rigg applikationer tillsammans “, sade han.” Vi har kunnat gå att lägga MapReduce världen. Nu måste vi övergå från tekniken att vara mer av en affärsanvändningsfall.

Vad finns på att-göra-lista för Hadoop? Murthy har följande lista

“Vi har en massa saker att gå lösa under de närmaste 12 till 18 månader”, säger Murthy.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Hur Hadoop behöver utvecklas?

. Framtiden för Hadoop är ödet för själva uppgiften “Everything is fram data nu”, säger Murthy, notera sakernas Internet, kläder och andra sensorer på området,. Det blir billigt och ekonomiskt att ta fram underlag och flytta runt på grund av till Hadoop och dess angränsande projekt,. Mer data kommer att produceras utanför datacentret. Sensorer kommer trumf transaktionssystem, sade Murtha. “Vi måste göra det lätt att flytta dessa data till Hadoop”, sade han,. Övergången från virtualisering till behållare såsom Docker, vilket möjliggör små fokuserade program att köra.

Bättre integrera med Docker och liknande tekniker. “Docker själv är en tidig teknik och hur Hadoop förvaltar Docker har varit mycket begynnande”, säger Murthy. “Vi behöver fortfarande konsekventa API,. Säkerhet måste utvecklas i en gemensam ram som kan säkra församlingar i en pop,. Gränssnitt måste byggas in för förvaltning,. Interoperability över kärl samt olika relaterade Hadoop projekt.

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta