Misstänkt NASA hacker att tala vid säkerhetsmässan

Gary McKinnon, den brittiska man kämpar utlämning till USA, planerar att visas på en panel diskutera hacka på en brittiska säkerhetskonferens, visade det sig på torsdagen. McKinnon har till uppgift att få obehörig åtkomst till 97 USA: s regering datorer, inklusive utrustning som tillhör NASA och det amerikanska försvarsdepartementet. Han hävdar att han sökte efter bevis på UFO.

Panelen kommer att äga rum på Infosecurity Europa den 27 april i London. McKinnon kommer att få sällskap på panelen genom Robert Schifreen, som frikändes av avgifter ett inbrott i en BT nät och få tillgång till ett konto som tillhör hertigen av Edinburgh. Även förekommer på panelen blir säkerhetsexpert Bob Ayers, som hade en 29-årig karriär med US Department of Defense, där han tjänstgjorde som chef för underrättelse informationssystem Computer Security Program för försvar Intelligence Agency.

Tom Espiner av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London. Klicka här för hela berättelsen.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m