Trots dålig försäljning, RIM “helt säker” i Playbook

RIM fortsätter att vara “helt säker” i Playbook tabletten trots dålig försäljning och är att flytta fokus till att försöka övertyga BlackBerry entusiaster att köpa tabletten.

På tal till The Associated Press, Patrick Spence, RIM: s vd för global försäljning och regional marknadsföring, antydde också att de fattiga försäljningen var ner till RIM inte vara så tydlig som det kunde ha varit att definiera målgruppen för tabletten.

Vi har fortfarande kunde ha gjort ett bättre jobb tilltalande direkt till dessa BlackBerry kunder “, sade han och tillade att företaget nu och” försöker närma mer av dem.

Bolagets fokus, sade han, är på “inriktning på 70 miljoner BlackBerry abonnenter runt om i världen, och säger:”. Detta är tabletten för dig ‘ ”

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Enligt min mening bör RIM har fokuserat på BlackBerry-användare redan från början. Visst, en potentiell kund pool av 70 miljoner kanske inte verkar så stor om du tror att det finns en enorm marknad för tabletter i första hand, men det var 70 miljoner människor redan äger en BlackBerry och redan sålda på produkten. Vad RIM försökte att göra med Playbook var sopa undan befintliga användare och istället fokusera på en outnyttjad marknad (ja, en marknad outnyttjad av alla utom Apple).

Jag antar att en takeaway från detta uttalande av Spence är att RIM är inte redo ännu att rycka i kontakten på Playbook … men som HP styrplattan och Microsofts KIN har visat när det dör i tech, de kan dire riktigt snabbt .

Gå efter BlackBerry-användare var uppenbart … Jag är förvånad att det har tagit RIM så lång tid att räkna som ett ut.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende