CYA: Drone försäkring genom Verifly börjar på bara $ 10 per flygning

Quadrocopter drönare flyger i luften i en park i Miami.

Det är all skoj, tills dina grannar stämma dig för misstag kraschar en drönare i sina barn eller kränker deras privatliv. Från och med måndag, ett nytt företag som heter Verifly har en lösning: en app som arrangerar on-demand drone försäkring. Både fritids- och kommersiella piloter kan registrera sig för tjänsten, som börjar på bara $ 10 per flygning.

Verifly var cofounded av Jay Bregman och Eugene Hertz, två drönare entusiaster som vet en sak eller två om att köra framgångsrika startups. Bregman sålt majoriteten av sin ritt betraktar app, Hailo, till Daimler och Hertz grundade e-handelsplats Quidsi (diapers.com, soap.com, beautybar.com), som, såldes till Amazon för $ 540.000.000.

När Bregman lämnade Hailo, han ville komma tillbaka till sina gamla hobbies, som ingår flygande och bygg RC plan. Vi talade med honom för att lära sig mer om hans senaste business venture.

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

Jag insåg snabbt att vid denna tid – 2014, 2015 – det fanns inte någon RC plan pågår “, säger han webbplatsen.” Det var verkligen allt om drönare. Så jag kom in i samhället och verkligen fick felet.

Verifly

När han kom in i drönare scenen, insåg han att flyga ställde många risker. “Det fanns alltid något som var inneboende i det faktum att du flyga ett motordrivet fordon”, sade han, “att det kan krascha, att det skulle sluta fungera och något kan hända, på samma sätt som en bil.

För att få Verifly från marken, höjde de $ 2.700.000 leds av Slow Ventures, där Facebook alun Sam Lessin är en partner. “Han är en absolut drone fanatiker”, säger Bregman. “Han har arbetat med oss ​​under en mycket lång tid att få vår produkt ute. Hans enda önskan var att vara den första personen som kunde köpa den.

Hur det worksWhen du öppnar appen kommer det att beräkna en hastighet baserad på platsens geospatiala risker och miljöfaktorer, såsom vind, som kan göra en stor skillnad i förmågan att styra en drönare. När du accepterar takt, kommer du att täckas inom en fjärdedel av en mil från platsen. Priser börjar på $ 10 för en miljon dollar i tredje parts ansvar täckning.

Det finns ingen godkännandeprocessen “, säger Bregman.” Du har just lagt i ett kreditkort och du har köpt en politik som är garanterad av en ledande leverantör av flygförsäkring.

Försäkringen täcker också $ 10.000 värde av intrång i privatlivet, som snabbt håller på att bli ett hett ämne som nu även, tillfälligt drone användare kan ta anständiga bilder och videor från himlen, och publicera dem på YouTube eller sociala medier.

Den on-demand-modellen kommer sannolikt att tilltala många fritidsanvändare som bara vill kortsiktiga täckning för sina personliga tillgångar. Kommersiella piloter, men är inte en sådan uppenbar kund för en okonventionell försäkringsmodell. Vad händer till exempel när, en 7-Eleven drönare, av misstag spiller kaffe på någon?

Ja, självklart kommer vi att ha lösningar för att täcka det “, säger Bregman.” Det yttersta målet är att bygga ett tyg och en tjänst av försäkring som kan användas för alla drönare och varje plan.

Drones kan vara ett hot mot husdjur och ledningar, så Google har kommit med en ny robot för att hjälpa.

Även om det har funnits gott om hype kring framtida drone leveranstjänster, är de flesta av dagens kommersiella användare fokuserade på fotografering och videography för fastigheter eller bröllop. De är inte flyger mycket ofta, så de kommer oftast bara avstå från dyra årliga politik som tidigare har varit tillgängliga.

Enligt Bregman, 82 procent av kommersiella drone operatörer finns för närvarande oförsäkrade. Dessutom, säger han, “Den här modellen fungerar bara en mycket bättre både ekonomiskt och praktiskt, eftersom de inte behöver gå igenom hela ansökningsprocessen.”

Verifly uteslutande inriktat på drone försäkring, som har en unik riskprofil, som bara en sann insider kunde förstå, och Jay Bregman är en drönare fanatiker. I hans egna ord

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller