Dell lutar på egen MDM programvara med nya Venue 10 7000 tablett

Att få en tablett för att sticka ut i denna spirande uppkopplade värld är ingen enkel uppgift, och det är allt svårare i något smalare Android ekosystem.

Dell Chromebook 11 kan vara inriktade på utbildning, men dess kombination av fast, elegant design och bra batteritid ger det vädjar utanför klassrummet.

Använda vinkeln en företagsvänlig enhet som enda försäljningsargument blir också svårare för varje dag, så det tar lite extra hantverk inifrån och ut för att sticka ut från förpackningen.

Dell siktar på att göra just detta med sin nyligen presenterade Venue 10 7000, en Android 5.0-baserade tablet sporting nästan varje spec (och överdrift) förväntas av en affärsmässig mobil enhet dessa dagar.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Som innehåller en Intel Atom Z3580 quad-core processor, en 10,5-tums OLED-2560×1600 skärm, och en Intel RealSense ögonblicks djup kamera, tippad att skjuta “en djup karta för varje bild fångas.”

Allt detta är inkapslad i en formfaktor som kan konfigureras i fem olika lägen från tablett till tält för att clamshell beroende när användaren vill vara produktiv eller bara titta på en film när du sitter i business class.

Men vad som verkligen kan stå ut – åtminstone om IT beslutsfattare – är de skräddarsydda säkerhetsåtgärder och programvara kommer från hårdvaran designern själv.

Dell betonade genomförandet av sina egna Mobile Management och Mobile Workspace lager för att hantera appen åtkomst och policytillämpning samtidigt ger slutanvändaren några svängrum genom en separat digital miljö på samma enhet.

MDM är inte något nytt i detta skede, men när det är avkunnats av samma teknikleverantör bundet i ett trevligt paket, kan det bli en mer attraktivt erbjudande för IT-chefer på företag som sträcker sig från företaget till SMB med lite tid eller resurser att shoppa runt.

Schema för att leverera i maj, Venue 10 7000 startar på $ 499 för en fristående modell som inte inkluderar bakgrundsbelyst tangentbord gör alla de olika poser möjligt. För användare som vill ha tangentbordet, är priset $ 629.

Bilden via Dell

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet