framtida ERP

Brian Sommers provocerande inlägg som sammanställer SAPs teknologi tänkande kring de “gamla” och “nya” världar ger insikter i något SAP talade om förra året – två hastighet värld av affärssystem. Vid den bakre änden finns det fortfarande mycket att göra, härdnings applikationer, winkling ut återkommande fel och finjustering. Vid kanterna ser vi en explosion av verksamhet genererade data som på något sätt behöver dra in ERP bana. Brian drar slutsatsen att

Vi behöver visionära ERP-leverantörer som kommer att ta den friska papper och föreställa sig vad en ny generation av programvara ska se ut. Tekniken löptid kurvan för ERP-lösningar har gjort sitt. S-kurva har drabbat sin spets och har tillplattad. Det är dags för en ny typ av produkt. Det är dags för några riktiga innovationer och inte mer av denna innovation på marginalerna.

Det är en punkt välgjord när du kontrast som till Paul Greenbergs huvud repa runt FinancialForce.com

Jag är inte klart på vilken marknad de är ute efter ännu. Om dess samma marknad som NetSuite går efter – mellanklass till övre mellanklass, med några blödningar i de större företagen, innebär det att Financial kommer att sätta sig rakt i styrhytten på SAP också – och Oracle för den delen även SAP har förmodligen mer att oroa sig för. Men det slutar inte där. På den nedre änden, kan Financial att konkurrera med finansiell programvara ångvält Sage – vilket som ni kanske vet är mycket större på marknaden för backend-system då de är i CRM – inte att de är slouches i CRM heller. Men huvuddelen av sina nästan 6 miljoner kunder är ACT! och deras varierande finansiella paket. Plus att vi fick Intuit i mixen här också – som är utan tvekan den lilla företagsledare – period. Sedan finns Microsoft …. Med andra ord är det inte kommer att bli lätt för denna nya satsning

En mer traditionalist vy du inte kan önska att se förstärkt till viss del av Dave Turner av FinancialForce.com i sina kommentarer om synlighet och marknadskännedom. (Se videon ovan) En bild av Paul bedömning är att det speglar den relativa omognad av moln erbjudanden företagsklass och deras behov av att spela funktionell ikapp innan molninfrastruktur kan användas för att få den typ av innovation som Brian talar. Om man antar att det är där de innovationer kommer att inträffa.

Över på Enterprise förespråkar, jag hävdar att cloud computing debatt jag bevittnade i London tyder på att vi är långt från startlinjen på Brians begynnande vision. I denna artikel, jag citerar kollega Richard Messik som sa

Ämnet var enkel nog – vad är affärsnyttan med Cloud Computing. Men lämnade de viktigaste leverantörer som talade, kan ämnet lika gärna varit “Kvantfysik för nybörjare”. Det fanns så många förkortningar och jargong tala används som för den oinvigde ämnet var den mest komplicerade frågan.

Och detta är utan tvekan den punkten. Cloud Computing är på väg mot något stort, jag är säker, och inom några år de flesta av oss kommer förmodligen att bli förvånad att vi någonsin använt något annat. Men de flesta potentiella användare är inte tekniskt intresserad och är egentligen inte så intresserad av vad som finns under huven [hood]. De vill få i bilen och köra veta att det kommer att få dem från A till B på ett säkert sätt.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Med andra ord, om cloud computing är att leverera då företag behöver veta på ett enkelt sätt att baslinjen funktionalitet och förmåner är på plats. Vi vet redan cloud computing ekonomiska argument till stor del regleras. Vid samtal med Dave Turner, sade han att hastigheten funktionalitet driver stort intresse för stora företag som letar efter en snabb driftsättning och att den nakna teckningskursen cloud computing applikationer som en jämförelse på plats är inte längre en betydande diskussionsämne. Men återigen, som bara får dig till startpunkten.

Tidigare under året när Vinnie Mirchandani, Oliver Marks, Jeff Nolan och jag träffade Parker Harris, grundare och CTO på Salesforce.com, det talades om arkitektoniska ändringar i tjänsten som kan se utbyte av Oracle-databas med en i -Minne databas. Det bör vara någon överraskning med tanke på att Salesforce.com är 10+ år gamla och att världen har förändrats betydligt under den tiden.

ensam skulle det en åtgärd lagt grunden för Brian värld av innovation. Det skulle till exempel tillåta Salesforce.com fly prestanda och kostnadsbegränsningar för SQL samtal och triggers. Om de är i stånd att framgångsrikt navigera en sådan grundläggande förändring då dörren är öppen för att absorbera massor av ostrukturerade data som informerar mer social CRM värld som Paulus ser som framväxande. Igen men det är en utgångspunkt. Om än en viktig teknisk hinder.

I mitt företag förespråkar bit Jag föreslår att vi bör tänka på händelser i realtid och vilka komplex händelsehantering levererar. I nämna TIBCO, noterar jag att

Tech företag är lysande på att lösa några av de svåraste problemen i världen. Ändå mycket av den tid de är bedrövligt oduglig på att sätta dessa lösningar när det gäller verksamheten person kan förstå. Är det konstigt då att CIO: er kämpar för att hjälpa företaget eller få uppmärksamhet på styrelsenivå när just de människor som kan hjälpa dem inte formulera en lättbegripligt business case?

Jag talar också om knappt repeterbara processer och teknik som kan vara betydligt mer flexibelt på att lösa problem än de transaktionsbaserade system som redan finns. BRP gifter Brians händelsestyrt i realtid fråga mer traditionella processer i ett lätt konsumeras sätt. Under tiden SAP: s, Oracle och vågar säga att jag det Salesforce.coms i denna värld fortfarande måste räkna ut hur de svarar på denna värld utan att förstöra det som redan existerar. How do you initiera de förändringar som behövs så att friktionen mellan de två hastighets världar inte leder till härdsmälta?

Grupper som Dachis tror att du behöver för att sätta social affärsdesign i centrum för strategin, ledade genom tjänster som Confluence och ThoughtFarmer. Det är en stor idé men inte något jag ser som tar hålla någon gång snart. Det är centrala tes verkar förankrad i intranätet världen. Det är något jag kan se att köra enorm inre affärsvärde men det är inte expansiv nog att inkludera partnersamarbete i den totala verksamheten värdekedjan. I stort företag finns det mer prosaiska problem att lösa. För att citera Sigurd Rinde, en förespråkare av BRP

ta en cue från verkliga livet praxis som sjukhusens akut mottagningar, byggde vi en ordentlig flöde från rapport till lösning med hjälp av ett system med lämpliga triages – möjliggör för alla typer av problem från “oops glömde att koppla in den” goda idéer för ändringar i affärsprocesser som ska på lämpligt sätt av rätt person vid rätt tidpunkt.

Och vi kommer fortfarande att behöva binda lösningar tillbaka till transaktioner. Efter 600 år av allmän redovisning, ska de inte går bort om inte SEC ger oss en radikalt ny handbok mot att bedöma verksamhetens resultat. Den som tror att kan ha middag på mig. Å andra sidan, kan jag se investerar analytiker kräver en annan uppsättning mätvärden som man kan bedöma affärs effektivitet och värde än de som finns idag.

Molnet infrastrukturen är en självklarhet. Jag ser nästan ingenting nytt som kommer ut ur på plats i världen. Så kanske den grundläggande frågan kommer ner till detta: göra den teknik som redan finns – CEP, BRP – ge tillräckligt med vilken att föreställa sig en radikalt effektivare företag? Eller behöver vi något verkligt banbrytande kommer ut ur Tech World?

Din POV?

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus