Hur blinda ledde Warszawa till sakernas Internet

Ett nytt projekt som ska inledas i Warszawa, kommer Polen vägleda blinda människor runt om i staden,. Maksymowicz / iStock, En tjänst som byggdes för att hjälpa synskadade få runt kommunala kontor i Warszawa är inställd på att ta på ett nytt liv som en stad -Bred sakernas Internet nätverk.

Inom några år kommer staden Warszawas app förse användare med innehållsrealtidsinformation om kollektivtrafiken, inomhus navigering i offentliga byggnader, och uppgifter om turistattraktioner, allt baserat på en användares plats.

Virtual Warszawa “, eftersom € 15m Projektet kallas, är en ledstjärna baserad urban navigering system som började som ett hjälpmedel för personer med nedsatt syn. “Vi fick klagomål som kommunala tjänster inte var mycket tillgänglig för dem”, säger Tomasz Pactwa, chef för stadens avdelning för stöd och sociala projekt. “De kunde inte ta siffer biljetter [ge dem deras plats i kön för rådstjänster], och om av någon slump de lyckats, det var tryckt på en liten bit papper som de inte kunde läsa ändå.

Den tyska telekom första utländska utpost är baserad i Krakow och kommer att gjuta sitt nät bred över hela kontinenten i en jakt för startups med smarta idéer.

År 2013 Pactwa kontaktade ett företag från staden Bielsko-Biala, nära den polska gränsen med Tjeckien och Slovakien, som kunde leverera infrastrukturen för ett projekt som syftar till att ändra på det.

Med hjälp av ett system som bygger på små fyrar, kan en smartphone app ropar en persons könummer på sin telefon, och kan också läsa ut text på kommunala skyltar med Siri på iPhone eller Google Talk på Android, beroende på var användaren befinner sig i en byggnad .

Det är inte perfekt ännu “, sade Pactwa.” Det är fortfarande i testfasen, men vi ständigt förbättra systemet. “Trots att projektet vunnit ett pris på förra årets Bloomberg-sponsrade Mayors Challenge konkurrens.

Planen är nu att expandera Virtual Warszawa långt bortom att hjälpa synskadade. Warszawa planerar nu att installera fyrar över hela staden, för att hjälpa turister runt, ge realtidsinformation om kollektivtrafiken, och hitta tomma parkeringsplatser för bilister.

“Alla offentliga byggnader ska förses med dessa fyrar samt hjälper synskadade att hitta ingången, samt ger grundläggande information, till exempel antalet elever vid en given skola”, säger Pactwa. Under tre år ska infrastrukturen vara igång, tillade han.

Projektet hade också ett stort inflytande på verksamheten som startade hela projektet.

Företaget från Bielsko-Biala återupprättades förra året som Ifinity och är känd som en av Polens framgångsrika startups, något som företaget är skyldigt till ett projekt som gick fel i det förflutna.

Vi har varit aktiva på marknaden under en mycket lång tid att utveckla applikationer, “Adam Jesionkiewicz, VD och en av grundarna av företaget, sade.” Vid ett tillfälle, vann vi ett anbud på ett projekt för ett stort köpcentrum för att utveckla ett program som skulle hjälpa människor att navigera genom byggnaden och hitta vissa butiker.

Oturligt nog för Jesionkiewicz, slutade det projektet i ett misslyckande. “Tekniskt, visade det sig vara omöjligt. Eftersom det är en inomhus köpcentrum, kunde vi inte använda GPS för att lokalisera användarens position.”

Andra tekniker, som triangulering baserad på 3G-antenner eller Wi-Fi-hotspots, var inte tillräckligt exakta. “De har ett fel på cirka 50 meter. För att göra plats arbete inomhus, har felet vara högst två meter.”

För Jesionkiewicz fanns en uppenbarelse när Apple meddelade sin iBeacon projekt. “Samma dag började vi utarbeta idéer om hur man använder fyrar i kombination med Bluetooth Low Energy för navigation inomhus”, säger han.

Inomhus navigering kommer till en mobil nära dig snart, Macys rullar ut detaljhandeln största fyr installation, Apple iBeacon utmanare multiplicera: En titt på fem rivaler

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Nu säljer en tjänst för att installera och underhålla dessa fyrar, som kommunicerar med smartphone-appar via Bluetooth Ifinity.

En svårighet inför någon fyr utbyggnaden är uppfattningen av Bluetooth som många användare som bildas under Bluetooth 2.0 eran – att använda låg-range trådlös teknik innebar en allvarlig batteriet laddas ur.

Men medan WIBREE (Bluetooth LE) är en helt annan teknik, de flesta användare har normalt Bluetooth avstängd i alla fall.

Det är resultatet av förutfattade människor har Bluetooth 2.0 som en strömkrävande funktion “, säger han.” Jag var irriterad lite att [Bluetooth standarderna] konsortier inte komma med ett annat namn för den tekniken.

Idag, kommer folk bara slå på Bluetooth när det finns särskilda skäl eller konkret nytta att göra så, men Jesionkiewicz tror att kommer att förändras. Det talas från tech företag att hålla den nyare Bluetooth som standard. “Vi ser en övergångsperiod, där sakernas Internet kommer att bli allestädes närvarande”, sade han.

Normalt Ifinity avstår från att bygga appar som använder sin fyr infrastustructure, lämnar processen mervärde återförsäljare. Men “Virtual Warszawa projektet är ett undantag, eftersom det är så stort och viktigt för oss”, sade han.

Ändå är Virtual Warszawa tänkt att vara ett öppet nät, snarare än en muromgärdad trädgård som byggts av en part.

Det kommer att finnas en bas app, men parterna är fria att utveckla sina egna lösningar på nätet “, säger Pactwa. För närvarande har han 13 intressenter att bygga på infrastrukturen.” Saker borde arbeta inom tre år, med 300.000 till ett miljon beacons installerat.

Innan det händer, kommer arbetet att ske kring hur man låsa systemet och data som samlas in. “Säkerhet är en ledande tema i sakernas” Pactwa säger. “Vi planerar att anlita en offentlig parti, Institutet för Matematisk modellering, som kommer att ansvara för datalagring och säkerhet.

Staden kommer inte att skörda personuppgifter om. “Endast om en person levererar aktivt appen med data kommer det att lagras. Men de har inte utbudet några data för att kunna använda tjänsten.”

beacons

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”