Accenture fångas upp i Microsoft Kina antitrust sonden

Accenture säger att det är “samarbetar” med Kinas statliga administrationen för industri och handel (SAIC) i regulatorn pågående antitrust sond Microsoft i landet.

NYSE-noterade konsultföretaget svarade på ett tidigare meddelande från SAIC, som sagt dess tjänstemän sändes på ett oplanerat besök till Accentures kontor i Dalian, som ligger i nordöstra Liaoning-provinsen, för att samla in dokument som rör utredningen på Microsoft.

När kontaktas för ytterligare kommentarer, en Singapore-baserad representant översände ett uttalande från Jim McAvoy, Accentures globala senior chef för företagskommunikation: “SAIC kom till Accentures kontor för att få kopior av Microsoft-dokument, vi gav dem till SAIC med Microsofts tillstånd Vi är. samarbetar med SAIC. vi har ingen annan information som vi kan erbjuda.

Han sade Accenture tillhandahåller administrativa tjänster till Microsoft som en del av en business process outsourcing affär och insisterade: “. Accenture inte är under utredning Accenture är inte en del av antitrust sonden.”

Olika mediebyråer, inklusive Xinhua, Wall Street Journal och Reuters hade rapporterat att Accenture var inblandad i Microsoft antitrustundersökning och att SAIC undersökte Accentures Kina kontor.

SAIC, förra månaden gjort liknande “överraskningsbesök, för att flera av programvaran säljarens Kina kontor – bland annat Peking och Hubei – att göra kopior av sina finansiella rapporter, kontrakt och andra dokument från sina servrar Microsoft sade också, det samarbetade,. med den kinesiska regeringen.

Kinesiska tjänstemän visade att, klagomål från icke namngivna källor, hade fått utredningen fordringar, Microsoft brutit mot landets anti-monopol, och rostskydds lagar. Anklagelserna inblandade kompatibilitet, buntning av mjukvara och dokument autentisering relaterade sitt operativsystem Windows.

Den kinesiska regeringen maj sade, Windows 8 skulle inte tillåtas, om nyligen anskaffade statliga datorer och mobila enheter, men gav ingen; orsaken till förbudet. Xinhua, men föreslog flytten var ett svar på Microsofts slutet av stöd och säkerhetsuppdateringar för Windows XP, som, fortfarande körs på många datorer, som används inom den offentliga sektorn. Rapporten sade den kinesiska regeringen hade sannolikt uteslutas Windows 8 i sina anbud upphandling för att undvika en liknande situation i framtiden där det skulle finnas någon garanterad teknisk support för operativsystemet.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Symantec och Kaspersky möter även liknande förbud i Kina efter deras var, bort, från en lista av antivirusprogram leverantörer godkända att sälja till myndigheter. De två IT-säkerhetsföretag senare, klargjort att restriktionerna inte innehöll, lokala myndigheter och stora företag i landet, och endast tillämpas på organ som finansieras av staten.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna