Alla vill uppfinna e-post, arbetsflöde: Här är vad vi verkligen behöver

Under de senaste veckorna, e-post och andra samarbets och arbetsflödesverktyg på nytt inbillade med nya gränssnitt, sociala komponenter, integrerad videokonferenser och lätt swipes att avfärda meddelanden.

Nämligen

Vi kunde gå på, men listan över tech leverantörer som försöker leverera ett arbetsflöde hoppa är lång. Och vi inte ens räkna ansträngningar Arbetsdag, Salesforce och andra till att omfatta samarbete med kärnverksamheten funktioner.

Här är där alla dessa ansträngningar falla platt: Dessa produkter är alla slog som magiska kulor för att förenkla ditt arbetsliv, men i verkligheten är bara ett annat objekt att sälja eller behålla nuvarande kunder i vecket. En annan verklighet: Dessa program försöker ta itu med mänskliga problem med samverkan och kommunikation. Tech kommer inte att fastställa dessa kommunikations quirks eller bota människans behov av att försöka hålla upp.

Vi behöver inte ett annat verktyg. Vi behöver mindre av dem. Vi behöver inte en annan app för att aggregera tech funktioner. Vi måste förenkla tech funktioner som börjar med ett gäng kryssrutor markerade bort. Vi behöver inte teknik för att hjälpa oss att kommunicera. Vi måste lära sig att kommunicera. Och vi säkert behöver inte mer meddelanden. Vi måste vända jävla telefoner utanför så kanske vi kan verkligen få vissa arbete eller leta upp och faktiskt prata.

Här är en ödmjuk förslag från någon som skulle kunna tolkas som Griniga killen på väg till tech nirvana: Låt oss hålla presskonferenser och demonstrationer av alla produkter leverantörer kommer att döda direkt. Då kan vi hålla en tjänst för dessa tidigare Magic Bullet applikationer från förr och kanske meditera i några minuter innan nästa 400 meddelanden (två av dem faktiskt viktigt och praktiskt) anländer.

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag morgon Öppnare

IBM lanserade, dess Verse insats med en snazzy gränssnitt som kombinerar sociala, e-post, analys och mobil fint,. Google flöt Inkorgen, en app som hjälper dig att hantera din e-post bättre. För det mesta är det effektivt,. Ciscos Project Squared, är en app som körs på samarbetet moln och integrerar videokonferenser, meddelandehantering och andra verktyg,. Facebook är, funderar Facebook på jobbet, med ett nyhetsflöde och doc delning.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Windows 10: Tre saker man måste göra för att lyckas, AWS re: Invent 2014: Cloud konkurrens från Azure, skalor Google, iPhone 6: Kommer bakifrån för att frigöra nästa killer funktionen i mobilen, Surface kontra iPad: En berättelse om två tabletter ; för företag, mobila enheter om att bli irrelevant, smartphones och lojalitet, varför jag köpte en $ 10 band i stället för att vänta på Apple Watch: är Hardware fortfarande pudelns kärna, Kan Apple hjälp dra bank in i modern tid ?; framtiden för tech jobb: 5 teman att titta på

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze