Amazon inlägg rekordvinster i Q2

Amazon på torsdag rapporterade rekordvinster för det andra kvartalet, med Amazon Web Services intäkter växer i rask takt.

E-handel jätte redovisade en nettovinst på $ 857.000.000, eller $ 1,78 per aktie, på intäkter på $ 30,4 miljarder jämfört med 19 cent per aktie på $ 23,19 miljarder intäkter under andra kvartalet 2015.

Wall Street letade efter resultatet av $ 1,11 per aktie på intäkter på $ 29,55 miljarder ..

Per segment, Nordamerika drog in $ till 17,7 miljarder kronor omsättning, Internationellt stod för $ 9,8 miljarder och AWS stod för $ 2,9 miljarder dollar. AWS – som nu står för 10 procent av försäljningen, jämfört med 8 procent förra året – såg försäljningen växa 58 procent. Nordamerikas omsättning ökade med 28 procent, medan den internationella växte 30 procent.

Sammantaget rörelseresultatet var $ 1,3 miljarder i andra kvartalet, jämfört med $ 464.000.000 under andra kvartalet 2015. AWS skrivit 718.000.000 $ i rörelseresultatet, som står för 56 procent av den totala rörelseintäkter.

Medan AWS växer fortfarande snabbt, är det inte växer så snabbt som det var i senaste kvartalen – jämför är 58 procent tillväxt under Q2 med 64 procents tillväxt under Q1 och 69 procents tillväxt under Q4 2015. Samtidigt, andra stora offentliga molnleverantörer som IBM och Microsoft eyeing sina egna växande marginaler.

På torsdagens telefonkonferens, Amazon chefer betonade att det finns “gott om plats för flera vinnare i den här branschen.” Som sagt, de sa kunder väljer AWS av tre skäl: dess funktionalitet och innovationstakten, sin partner och kund ekosystem och Amazon erfarenhet i branschen.

De noterade att Amazon fortsätter att expandera den geografiska fotavtryck AWS och investerar i nya tillämpningar. De lägger till funktioner inom områden som mobil och maskininlärning.

Dell Technologies inlägg Q2 resultat, Box slår marknadens förväntningar för Q2, Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning, ren Flash slår Q2 beräkningar ser stora intäktsökningar, Splunk, Autodesk, Brocade rapport starka kvartal, Intuit rapporterar stark Q4, aktier halka på mjuk vägledning, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, arbetsdag inlägg rekordförsäljning kvartalsvis för Q2

I ett uttalande, vd Jeff Bezos framhöll de olika områden där Amazon expanderar.

“Det har varit en upptagen några månader för Amazon runt om i världen, och särskilt i Indien – där vi lanserat en ny AWS Region introducerade Prime med obegränsad fri frakt, och meddelade att Prime Video kommer snart, erbjuder Prime medlemmar i Indien exklusiv tillgång till Amazon Original Series och filmer – inklusive ursprungliga innehållet med bästa indiska skapare och talang “, sade han.

För det tredje kvartalet, Amazon sa att det förväntar omsättning mellan $ och med den 31 miljarder $ 33,5 miljarder eller att växa mellan 22 procent och 32 procent jämfört med tredje kvartalet 2015. Rörelseresultatet väntas falla mellan $ 50 miljoner $ 650.000.000, jämfört med $ 406.000.000 i tredje kvartalet 2015.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid