Apples iPad mini: Vad du kan förvänta?

Mina läsare älskar att utmana mig, speciellt min förmåga att förutsäga framtiden. Hårdvaran 2,0 brevlåda fylld med förfrågningar som den nedan

Alla sista minuten förutsägelser om vad iPad mini kommer att bli?

Dags att återigen blåsa dammet av min kristallkula och se om jag kan komma med några förutsägelser om vad morgondagens Apple händelse kommer att föra.

Jag måste vara ärlig, jag förväntar mig inte en massa innovation från Apple. Kärnan, förväntar jag iPad mini att se ut och kännas som en vanlig iPad hit med en krymps ray. Förvänta dig inte någon radikal modernisering av hur tabletten kommer att se ut. Alla rykten och supply chain prat pekar på en tablett med en 7,85-tums skärm. För app kompatibilitet, kommer displayen behålla bildförhållandet 4: 3 i den nuvarande iPad. Ordet är att skärmen har en skärmupplösning på 1024 x 768, samma som finns på iPad 2. Detta innebär att det inte kommer att innehålla en Retina display.

När det gäller att förutsäga ett pris, är detta svårt, eftersom det är möjligen den viktigaste huruvida iPad mini är en framgång eller ett skenande framgång.

Det finns flera goda skäl till varför Apple skulle välja att undvika att gå med en Retina display i det här skedet. Först hjälper det att hålla kostnaderna nere. En standard display kommer också att vara tunnare och lättare än en Retina-skärm, och också att kräva en mindre, lättare batteri.

När det gäller modeller som erbjuds, jag räknar med att Apple kommer, undvika att erbjuda en 8GB modellen, och i stället gå med 16GB, 32GB och 64GB kapacitet. Jag förväntar mig att alla volymer som skall erbjudas med “Wi-Fi” och “Wi-Fi + Cellular” anslutning. Cellulära versioner kommer utan tvekan att stödja åtminstone 3G-nätverk.

Det är ingen tvekan om att iPad mini kommer att använda sig av Apples nya blixt 8-pins kontakt, och de cellulära modellerna kommer att använda en nano-SIM. Både främre och bakre kameror är mycket troligt.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Vad processorn använde A5X att driva fullstor iPad är verkligen kraftfull nog, men A6 används för att driva iPhone kan vara en bättre alternativ med tanke på att det är sannolikt att vara mer strömsnål. Apple har en hel del chip know-how, så det kunde kit iPad mini med något beställda.

När det gäller att förutsäga ett pris, är detta svårt, eftersom det är möjligen den viktigaste huruvida iPad mini är en framgång (med Apple säljer miljontals i slutet av året) eller en stor framgång (där Apple säljer tiotals miljoner av slutet av året). Tanken att iPad mini kommer att bli en flopp är inte ens på min radar. Med tanke på Apples smak av friska vinstmarginaler, inte förvänta sig denna tablett för att komma in på $ 199. Mina pengar är på basmodellen vara intagen på cirka – 10 procent vardera sidan av – $ 299.

Apple kommer att utöka detta pris med dyr smarta omslag, tillsammans med andra tillbehör.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik