Ballmer: Testers inte ringa Vista varningsklockor, Kan samma hända med Windows 7?

Microsofts vd Steve Ballmer har gjort sitt bästa under det senaste året plus att försöka dämpa förväntningarna kring Windows 7. Han gör det igen denna vecka under sin pre-launch Europaturné, berättar press, analytiker och andra finns att han inte förväntar sig Windows 7 för att åstadkomma en plötslig och mirakulös lyft för PC-marknaden.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Men jag är mer fascinerad av en närstående kommentar Ballmer gjorde, som jag har tänkt på detta mycket scenario själv under de senaste månaderna. Ballmer pekade på Vista som ett exempel som testare återkoppling kanske inte alltid är det bästa måttet på framgång för ett nytt operativsystem release. Från en 7 oktober Bloomberg berättelse

“” Den feedback testet (i Windows 7) har varit bra, men återkopplingstest på Vista var bra, “Ballmer, 53, sade i en intervju förra veckan. “Jag är optimistisk, men beviset kommer att vara i pudding.

Det känns som en lång tid sedan när testare var att bedöma många Longhorn / Vista bygger att Microsoft släppte både före och efter “reset” under 2004. Innan återställningen Microsoft tjänstemän hört från testare att det fanns några djupt rotade problem med sin nästa planerade version av Windows. Som ett resultat, gick i Windows-teamet tillbaka till ritbordet och rejiggered det. Sedan fanns det mycket mer bygger. Och slutligen, på hösten 2006, släppte Microsoft Vista tillverkning.

Jag har försökt att påminna om det fanns några varningssignaler tidigt om problemen Vista hade när den först kom ut. Fanns det några större outcries från hundratusentals offentliga och privata testare om Vista / Longhorn är uppblåst, långsam för att slå på och stänga av, och med en sådan betungande antal säkerhet uppmanas att många användare bara skulle stängas av UAC?

De Softies, företagets PC partner och programvaruleverantörer alla visste att Vista var en rörligt mål (både funktionsmässigt och datum-wise) att det var farligt och galen att räkna med en viss build är final innan Microsoft faktiskt RTM’d det . Så fanns det vissa tecken på att program och drivrutiner skulle sannolikt släpar produkten väsentligt.

Men var det någon utbredd testare stift rådgivning Microsoft inte att släppa Vista / Longhorn eftersom det inte var redo? Jag kommer ihåg att höra / läsa några testare säger detta, men inte tillräckligt för att skapa hög nivå, utbredd panik. (Det fanns betydande panik efter RTM, men inte tidigare.)

Som ett resultat, jag undrar om Vista, eftersom många är / var om den rådande finanskrisen: Varför inte någon informera oss förr av den överhängande härdsmälta? Inte finns varningsskyltar? Var fanns alla?

Mycket har förändrats mellan tidpunkten Microsoft utvecklade / testas / släppt Vista och när den gjorde samma sak med Windows 7. De organisatoriska struktur och utvecklingsprocesser för enhet Windows var över. Testare fick färre, men mer förutsägbara bygger med relativt få förändringar. PC-tillverkare och programvaruleverantörer fördes in i testprocessen långt tidigare.

Ballmer är rätt: Den tidiga testare feedback på 7 har varit bra. De som redan har Windows 7 installerat verkar generellt sett nöjda.

Är Ballmer försöker helt enkelt att hålla företagets Watchers förutsägelser om Windows 7 framgång från spinning utom kontroll? Eller finns det även de mest avlägsna chans att Windows 7 inte kan vara lika bra som de tidiga recensionerna och feedback har visat? Jag lutar mot “Ballmer försöker bara hantera förväntningar” förklaring, men jag är nyfiken på vad du tycker.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick