BlackBerry WatchDox köp: En vädjan till dem som har flyttat till nya plattformar

Ner men absolut inte ut, en gång dominerande mobil fast BlackBerry förbinder mer än 300 multinationella som har forsknings- och utvecklingscenter i Israel.

Tim Cook besöker Israel att öppna Apples nya FoU-centrum, BlackBerry förvärvar WatchDox att förbättra mobil säkerhet portfölj, BlackBerry utökar sina säkerhets smarts till sakernas Internet

På tisdagen meddelade BlackBerry att det var förvärva israeliska datasäkerhetsföretaget WatchDox, vilket ger ett regelbaserat system som begränsar tillgången till dokument på en server eller i molnet. Förvärvet, BlackBerry vd John Chen sade, “representerar en annan viktig steg framåt som vi övergången BlackBerry i den främsta plattformen för säker mobil kommunikation programvara och applikationer, stödja alla enheter och operativsystem.”

WatchDox iPad Interface. WatchDox

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Enligt källor inom industrin, är BlackBerry betalar cirka $ 100m för företaget.

Med förvärvet blir BlackBerry den senaste större smarta tekniskt företag att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter i Israel.

Google har en stor närvaro i Israel, liksom Samsung, med två FoU-centrum. Apple invigde bara 750 personer R & D Center i en förort till Tel Aviv, och som i förra veckan, Nokia, som redan hade vissa operationer i Israel, var inställt på att öka sin israeliska närvaro signifikant med sin planerade förvärv av Alcatel-Lucent. Alcatel-Lucent har hundratals arbetare i Israel, som utvecklar många av sina Cloudband appar. Dessutom har de flesta av de företag som levererar komponenter, chips, skärmar, säkerhet och annan teknik till tillverkare, inklusive AT & T, Broadcom, Intel, Marvell, och Microsoft har en betydande närvaro i Israel.

Kanadensiska BlackBerry tror WatchDox kommer att kunna hjälpa den att expandera sina tjänster och eventuellt vinna tillbaka en del av företagets kundkrets som har hoppat fartyg under de senaste åren.

WatchDox säkrar data på olika enheter och operativsystem, “erbjuder sann datacentrisk säkerhet med flera distributionskapacitet både på lokaler och i molnet. Det ger BlackBerry en stark grund att bygga lösningar för en kundbas som redan är starkt i linje med BlackBerry kärnvärden säkerhet och tillförlitlighet, “Billy Ho, BlackBerry EVP av företagets produkter och värdehöjande lösningar, skrev på BlackBerry officiella blogg.

WatchDox ger kontroller på användarnivå för att begränsa tillgången till handlingar av alla slag. En användare kan “låsa” ett dokument helt förhindrar dess redigering eller visning baserat på användarens identitet, IP-adress, operativsystem, grupp, roll, enhet, datum och andra kriterier. Systemet fungerar på alla enheter, eftersom säkerheten är förknippad inte med enheten eller operativsystemet, men med data. Med ett plattformsoberoende produkt BlackBerry lättare kunna erbjuda produkter till användare som kan tidigare har varit BlackBerry kunder, men har flyttat till andra enheter.

Vår expansion i plattformsoberoende funktionalitet fördjupar bara vårt engagemang för att säkra rörlighet “, sade Ho. Förvärvet” ger BlackBerry en stark grund att bygga lösningar för en kundbas som redan är starkt i linje med BlackBerry kärnvärden säkerhet och tillförlitlighet. “Enligt Ho, kommer WatchDox produkter att erbjudas som en del av BlackBerry säkerhets paket för kunder.

Bland WatchDox kunder är värdepappersföretag Blackstone, som använder systemet för att hålla känsliga dokument från nyfikna ögon. “En av de mest kritiska frågorna som varje institution står inför är en känslig handling hamnar i fel händer”, säger William Murphy, vd och chefstekniker på Blackstone. “Med WatchDox plattform kan vi snabbt och enkelt stänga av någon från att komma åt dokumentet.

Trots nu ägs av BlackBerry, “våra kunder ska förvänta affärer med WatchDox att fortsätta som vanligt” WatchDox VD och grundare Moti Rafalin sade i en not till kunder.

Kanske ännu viktigare, kommer kunderna dra nytta av integrationen av våra två företagens produkter för att bilda branschens mest kompletta och säker lösning för Enterprise Mobility och samarbete.

Rafalin fortsatte: “Jag är också mycket glada över att förvärvet av WatchDox kommer att utgöra kärnan i en ny BlackBerry FoU-center i Israel.”

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år