Cisco fortsätter sin köpfest med Scansafe förvärv

Cisco Systems meddelade idag att man planerar att förvärva Scansafe, ett privatägt leverantör av mjukvaru tillgångar a-service (SaaS) Web säkerhetsprodukter för företag. Affären är en del av Ciscos planer på att bygga en “gränslös nätverkssäkerhetsarkitektur som kombinerar nätverk och molnbaserade tjänster för avancerad säkerhet verkställighet,” företaget sade.

Affären, som kommer att kosta Cisco om $ 183.000.000, förväntas slutföras någon gång i början av 2010. Efter nära planerar Cisco att integrera Scansafe i sin AnyConnect VPN Client. I ett uttalande, sade företaget.

Webbsäkerhet är en stor och växande marknad förväntas växa till $ 2,3 miljarder 2012. Genom att förvärva Scansafe, Cisco bygger på sin framgångsrika förvärv av ledande på plats säkerhetsinnehåll leverantören Ironport. Förvärvet förenar Cisco Ironport högpresterande Web Security Appliance och Scansafe ledande SaaS Web säkerhetstjänst. Denna kombination kommer att expandera Ciscos säkerhetsportfölj att erbjuda överlägsen på plats, värd, och hybrid värd Web säkerhetslösningar.

Tidigare i år, Cisco vd John Chambers sade företaget planerar att vara “aggressiv” under nedgången och plocka upp takten på sina förvärv, till stor del fokuserat på små privata företag med marknadsledande position – som Scansafe. I maj förvärvades Tidal Software, vilket gör applikationsförvaltning och automationsmjukvara, för $ 105.000.000 att flytta fram sina erbjudanden datacenter och service. Samma månad, även slutfört det förvärvet av Pure Digital Technologies för $ 590.000.000.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Tidigare denna månad, Cisco förstärkt sitt engagemang för videokonferensteknik genom att tillkännage planer på att förvärva Tandberg, en norsk videokonferens outfit, för $ 3 miljarder.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar