Coreldraw 11 Översyn

För flera år sedan, författare till en bok om ett illustrationsprogram – inte Coreldraw – skapade sin bokens grafik med Coreldraw. Varför en sådan hädelse? Främst på grund av att programmet han skrev om var svårare att använda och hade färre funktioner. Till denna dag, vi är överens: Coreldraw är ett lätt-master, ovanligt kraftfullt program med en frodig verktygslåda och en klarsynt gränssnitt. Version 11 innehåller flera nya verktyg illustration och bättre import / exportfilter. Även Coreldraw inte kommer att ställa några hastighetsrekord vid hantering av komplexa filer, dess många enastående funktioner gör det till den bästa illustrationsprogram i sin klass.

Coreldraw är helt konfigurerbara gränssnitt hjälper stelna sin överlägsenhet gentemot konkurrenterna. Programmet gör det enkelt att skapa egna verktygsfält, menyer och makron som du arbetar, och sedan spara den anpassade arbetsytan för specifika uppgifter. Till exempel, om du bygger massor av flödesscheman, kan du designa ett gränssnitt som sätter alla de viktigaste flödesschema verktyg till hands.

Vi älskar också Coreldraw är plattformsoberoende stöd och brett sortiment av import / exportfilter. Filtren låter dig hamn filer till och från andra designprogram, inklusive Photoshop, Illustrator och Visio. Till exempel när vi exporterat en flerskiktsCorelDraw fil till en Photoshop-fil, förblev skiktarrangemang intakt. Och eftersom Coreldraw 11 är optimerad för Windows XP och karboniseras för Apple OS X, kan programmet dra nytta av relevanta operativsystemsfunktioner, t.ex. XP teman och säkerhetsinställningar.

Professionella grafiker få lite goda nyheter också: Coreldraw 11 stöder slutligen symboler, så att du kan spara teckningar (en symbol) till en central bibliotek, sedan dra och släppa den i alla dokument så många gånger du vill. I det förflutna, om du ville återanvända föremål såsom pilar eller utrycknings lådor, var du tvungen att spara varje bild till en ny fil och sedan kopiera och klistra in den här filen i din illustration – en tids- och resurskrävande process. Symboler är snabbare, enklare och inte avsevärt öka filstorleken.

Version 11 införs också några nya verktyg, inklusive tryckkänsliga smetar och rugga penslar som respektive oskärpa och texturise objektet konturer. Dessa borstar, tyvärr, är inte lika smidiga som liknande verktyg i Adobes Illustrator, men vi ger en stor tummen upp till en stor förbättring som låter dig konvertera punkt text till kurvor, sedan tillämpa konstnärliga effekter, såsom skuggor, utan att förlora styckeformatering.

Lyckligtvis, även med alla dessa fina nya funktioner förblir Coreldraw lätt att använda för nybörjare och proffs, tack vare sina självförklarande verktyg och intuitivt, anpassningsbart gränssnitt. Den som kan skriva ut ett Word-dokument kan komma till rätta med Coreldraw i en timme eller två. Vi rekommenderar dock detta program i första hand för allvarliga amatörer och professionella designers.

Vår största gnälla med Coreldraw? Dess skrämmande Visual Basic scripting (makro) program. Traditionellt, makro-inspelare låter dig automatisera en process (säg, batch-konvertera filer) genom att minnas varje knapptryckning, musklick och markören flyttas du gör. Därefter kan du återskapa processen med bara några kommandon. I våra tester, de flesta av de processer vi försökt att spela in inte registrera med Coreldraw.

En annan brist: det program vi testat körde ganska långsamt på vår 1.2GHz Windows XP-system med 512 MB RAM och en 120 GB hårddisk. Låt oss hoppas Corel släpper en fix snart. Såvitt online-support är berörda, Corels vanliga frågor och kunskapsbas är omfattande, och i våra tester, e supportfacilitet tillbaka svar inom 24 timmar.

Coreldraw är fortfarande en av de bästa illustrationen fynd runt – särskilt med tanke på de ansökningar som det fartyg med: utmärkt Corel Photobildredigerare och RAVE webbgrafikprogram. Håll utkik efter vår granskning av hela sviten snart. Detta program tröga prestanda är en besvikelse, så kanske du vill vänta på en prestanda uppdateringen innan du köper den. Ändå Coreldraw 11 fortfarande vinner vår röst för bästa illustrationen verktyg vi har sett.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator